Ana SayfaGüncelErdoğan: Kudüs’ün, İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz

Erdoğan: Kudüs’ün, İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Beştepe’deki iftar programında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistinli kardeşlerimizin sadece kalbimizde değil tüm imkanlarımızla yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Kudüs’ün, İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de düzenlediği iftar programında açıklamalarda bulundu.

60’a yakın Filistinli’nin İsrail askerlerince öldürüldüğü katliama değinen ve çok sayıda kişinin yaralandığını hatırlatan Erdoğan, “Yaralıların tedavisi için İsrail’in engelleme çabalarına rağmen girişimlerimizi devam ettiriyoruz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararı sonucu Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’te açılmasına tepki gösteren Erdoğan, “Amerikan’ın büyükelçiliğini BM ve uluslararası kurumların kararlarını hiçe sayarcasına Kudüs’e taşıması İsrail yönetimini adeta azdırmıştır” diye konuştu.

‘İsrail’e sessiz kalınırsa dünya kaosa sürüklenecek’

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Filistinli kardeşlerimizin sadece kalbimizde değil tüm imkanlarımızla yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Kudüs’ün, İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. İsrail’in şımarık ve küstah tavrına ses çıkarılmamasının sonuçları ağır olacaktır. İsrail zorbalığına daha fazla sessiz kalınırsa dünya hızla haydutluğun hakim olduğu bir kaosa doğru sürüklenecektir.”

‘BM bitmiştir, çökmüştür’

Birleşmiş Milletler’in (BM) tutumuna da değinen Erdoğan, “BM bitmiştir, tükenmiştir, çökmüştür. Şu anda BM Genel Sekreteri’ne hukukumuz ileri derecede olmasına rağmen ulaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'den 'Filistin' genelgesi: 81 ilde eş zamanlı açıklama çağrısı
Sonraki Haber
Barış Atay serbest bırakıldı