Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Bahçeli’nin ‘kısmi af’ çıkışına yanıt

Erdoğan’dan Bahçeli’nin ‘kısmi af’ çıkışına yanıt

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin ‘kısmi af’ çıkışı için “Bizim şu anda böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Britanya ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısının ardından gazetelerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘kısmi af’ konusundaki açıklamalarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi, kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle, böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok” dedi.

Erdoğan ayrıca Britanya ziyaretiyle ilgili olarak, “Türkiye olarak Birleşik Krallık ile iş birliğinin gelişmesine özel önem veriyoruz. Tatlıdil Forumu’nun da buna çok büyük katkıları oluyor. Ekonomik iş birliğimizin Brexit sonrasında da kesintisiz sürmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Devlet Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada ‘kısmi af’ çağrısında bulunmuş ve cezaevlerindeki “Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere” ‘kader mahkumlarına’ af getirilmesinin düşünülmesi gerektiğini söylemişti.

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı “sabıkalı PKK’lı” suçlamasıyla hedef gösteren MHP lideri Bahçeli, Alaattin Çakıcı’yı ise ‘kahraman’ olarak nitelendirmişti.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise, Bahçeli’nin bu sözlerine tepki göstermişti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de Bahçeli’ye “Mafya bozuntularını adayımızla kıyaslamaya gücün yetmez” yanıtını vermişti.