Ana SayfaEkonomiErdoğan’dan ‘döviz kuru’ açıklaması: Türkiye gerçekleriyle ilgili değil

Erdoğan’dan ‘döviz kuru’ açıklaması: Türkiye gerçekleriyle ilgili değil

HABER MERKEZİ – Döviz kurundaki dalgalanmanın ‘Türkiye gerçekleri ile ilgili olmadığını’ belirten cumhurbaşkanı Erdoğan, yurttaşlara seslenerek “Lütfen kendi yerli paranızı dövize çevirmeyin. Yerlilik ve vatanseverlik budur” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin eski vekilleriyle bir araya geldiği iftar programında 24 Haziran erken seçimlerine ve döviz kurundaki artışa dair açıklamalarda bulundu.

24 Haziran seçimlerinin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, bu tarihten sonra yeni yönetimin sisteminin devreye gireceğini ifade etti.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarını hedef alan Erdoğan şunları söyledi:

“Diğer ittifakta her parti ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Bu ittifakın ülke yönetimine talip olarak değil taktik bir amaçla kurulduğu ortaya çıktı. Milletimizin karşısına riyasız, hesapsız, kitapsız çıkıyoruz. Muhalefet partileri kendi aralarında o kadar çok ala vereye girmiş ki biz takip etmekte zorlanıyoruz.”

‘Kurdaki dalgalanma Türkiye gerçekleriyle ilgili değil’

TL’nin döviz karşında kayıplarının artması konusuna da değinen Erdoğan, “Ülkemizde kurlarda yaşanan kısmi dalgalanma Türkiye gerçekleriyle ilgili değildir” dedi ve ekledi:

“Türkiye 7.4 büyüdü. Büyümeye de devam etmektedir. Bankalarımız ABD ve Avrupa’daki muadillerinden daha iyi durumdadır. Böyle bir ortamda ülkemizdeki kurdaki dalgalanmanın sebebini iyi tespit etmek gerekir. Bu küresel bir sorundur. Türkiye gibi ülkeler bu dalgalanmayı daha derinden hissetmektedir.”

‘Yerli parayı dövize çevirmeyin, vatanseverlik budur’

Konuyu takip ettiklerini dile getiren Erdoğan, “Ekonomi yönetiminde farklı düşünen arkadaşlarımız da olabilir. Bunu da söylüyorum. Döviz kurunda üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum yok. Seçim sonrasında farklı tedbirler alacağız” dedi.

Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisini tüm kurallarıyla uyguladığını kaydeden Erdoğan, ‘yerli parayı dövize çevirmeyin’ çağrısında bulundu:

“Milletime sesleniyorum. Lütfen kendi yerli paranızı dövize çevirmeyin. Yerlilik ve vatanseverlik budur.”


Merkez Bankası faizi yüzde 13,5’ten 16,5’e yükseltti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan Alayumat cezaevi çıkışında hasta tutuklular için çağrı yaptı: 'Harekete geçilmeli'
Sonraki Haber
Eren Erdem hakkında soruşturma başlatıldı