Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ekonomiyi soran BBC sunucusuna: Bu soruyu bize niye sordunuz?

Erdoğan’dan ekonomiyi soran BBC sunucusuna: Bu soruyu bize niye sordunuz?

HABER MERKEZİ –BBC’den Zeinab Badawi’nin erken seçimlerle ilgili sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sunucunun “Ekonomi çok iyi değil. O yüzden insanlar erken seçimleri işler daha kötü gitmesin diye düzenlediğinizi söylüyor” sözlerine “Bu soruyu bize niye sordunuz?” sözleriyle karşılık verdi. Erdoğan, “Daha iyi işte, kazanmama durumumuz söz konusuysa kazanacak olanlar zil takıp oynarlar. Batı da siz de rahat olun. Hele hele BBC, çok rahat olsun” dedi.

Britanya ziyareti öncesi BBC’nin Hard Talk programına katılan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da düzenlenecek erken seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

BBC’den Zeinab Badawi’nin soruları yanıtlayan Erdoğan, Badawi’nin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra’ad al-Hussein’in yönelttiği eleştiriler dahil seçim sürecine ilişkin yapılan eleştirileri hatırlatmasına tepki gösterdi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Erdoğan, “Biz tekrar kazanırsak herkes buna saygı duyacak. Kazanamazsak biz kim kazanırsa ona saygı duyarız. Olay bu kadar basittir” dedi.

Badawi’nin “AKP destekçilerinin yüzde 30-40’ı ekonomi dolayısıyla memnun değil. Ekonomi çok iyi değil. O yüzden insanlar erken seçimleri işler daha kötü gitmesin diye düzenlediğinizi söylüyor” ifadesine ise Erdoğan yine tepkili bir yanıt verdi:

“Bu soruyu bize niye sordunuz? Bu soruyu o zaman bize niye sordunuz? Daha iyi işte kazanmama durumumuz söz konusuysa kazanacak olanlar zil takıp oynarlar. Rahat olun. Batı da siz de rahat olun. Hele hele BBC, çok rahat olsun.”

Röportajın devamında Badawi Erdoğan’a “Kazanmak için çok çaba harcıyorsunuz” ifadesini kullanınca da Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözleri sarf etti:

“Müsaade et de siyaset yarışı içerisinde olanlar kaybetmek için mi çaba gösterecek? Tabii ki kazanmak için çaba göstereceğiz. Bütün ekibimizle gayretimizle kazanmak için çaba göstereceğiz. Çünkü bizim bütün hedefimiz Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır ve bunun için de Türkiye’yi dünya ekonomisi içinde ilk 10’a sokmaktır.”

Öte yandan Erdoğan, PYD ve YPG’yi hedef aldığı röportajında, “Suriye’deki ve Türkiye’deki Kürtlerle aramız hiç olmadığı kadar iyi” diye de konuştu.

Previous post
Cami inşaatında kubbe çöktü: 2'si ağır 6 işçi yaralandı
Next post
"Erdoğan kaybedebileceğini gördü, bu gerçeğin farkında"