Ana SayfaGüncelErdoğan’dan İnce’ye Gülen iddiaları gerekçesiyle suç duyurusu ve tazminat davası

Erdoğan’dan İnce’ye Gülen iddiaları gerekçesiyle suç duyurusu ve tazminat davası

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Fetullah Gülen iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu, İnce’ye tazminat davası açtı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye tazminat davası açtı.

Suç duyurusunda da bulunan Erdoğan, gerekçe olarak İnce’nin ‘Gülen ziyareti’ iddiasını gösterdi.

Ne olmuştu?

Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde “Erdoğan partiyi kurmadan önce icazet almak için Pensilvanya’ya gitti mi? Ben kiminle gittiğini biliyorum. Cumhurbaşkanı olmadan açıklayamam, o kişiye zarar veremem” demişti.

Erdoğan, dün Manisa’da düzenlediği mitingde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ‘Gülen ziyareti’ iddiasını reddederek “Ben niçin Pensilvanya’dan izin alacağım ki! İspat etmezse namerttir” diye konuşmuştu.

İnce ise, dün Çanakkale mitinginde yaptığı açıklamada “24 Haziran’da Cumhurbaşkanı olduğum zaman o arkadaş da rahata ereceği için adını vereceğim. Çok merak ediyorsan biraz düşün şu an kimle aran bozuk. Sen zaten çıkarırsın kim olduğunu” diyerek Erdoğan’a seslenmişti.

Bugün de devam eden tartışmada Erdoğan, AKP’nin kuruluş sürecinde ‘Gülen ziyareti’ iddialarını yalanlayarak, “Pensilvanya’ya değil, halkımıza gittik” demişti.

İnce, bugünkü Trabzon mitinginde Erdoğan’ın AKP’yi kurmadan önce “Fethullah Gülen’den icazet aldığı” yönündeki iddiasını tekrarladı ve “Bana diyor ki ‘ıspatlamazsan namertsin’, ben de diyorum ki; ‘ıspatlamazsam namerdim’. Bana bunu diyen kişi birlikte gittiğin kişi. Ben onu korumak amaçlı söylemiyorum. Ama 24 Haziran’dan sonra anlatacağım zaten” diye konuşmuştu.

Previous post
Heyelan ve şiddetli yağış: Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik durdu
Next post
Soylu'dan Avrupa'ya: Bombalar patladığında oradaki siyasetçiler televizyonlara çıkamayacak