Ana SayfaDünyaEsad’dan DSG’ye tehdit

Esad’dan DSG’ye tehdit

HABER MERKEZİ – Esad, IŞİD’le savaşan ve Kuzey Suriye’de denetimi sağlayan DSG ile müzakerelere kapı aralandığını ifade ederken, bir yandan da müzakerelerin sonuç vermemesi durumunda “gerekirse güç kullanacaklarını” söyledi. Esad’ın bu sözlerini, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA sansürleyerek servis etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, YPG’nin ana gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile müzakereye açık olduğunu söyledi, ancak buna karşın “güç kullanma” mesajı da verdi.

Russia Today’e konuşan Esad, Suriye’nin DSG ile müzakerelere kapı araladığını ifade ettikten sonra, “Bu ilk seçenek. Eğer müzakereler sonuç vermezse bu bölgeleri güç kullanarak özgürleştireceğiz” diye konuştu.

SANA’dan sansür

Ancak Esad’ın sarf ettiği bu sözler, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA tarafından servis edilen haberde sansürlenerek verildi.

Söz konusu haberde, Esad’ın ağzından  YPG veya DSG’ye doğrudan bir atıfta bulunulmayarak şu ifadeler kullanıldı:

“Suriye’nin ilk baştan beri savaşı değil de uzlaşmayı tercih ettiğini belirten Esad, IŞİD ve Nusra Cephesi gibi radikal terör örgütleri ile uzlaşmanın mümkün olmadığını, radikal teröristlerin karanlık ideoloji ve şiddetten başka bir şey bilmediklerini ifade etti. Bir kısım örgütlerin de dış güçlerin provokasyon ve yönlendirmeleriyle hareket ettiğine dikkat çeken Esad, dolayısıyla savaşın bazen kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.”

“Amerikalılar gitmeli”

Öte yandan Esad konuşmasında ABD’yi hedef aldı. “Amerikalılar gitmeli, bir şekilde gidecekler” diyen Esad, şöyle devam etti:

“Suriye Ordusu, siyasi süreç ve tüm vaziyet için ileriye dönük her bir adıma karşılık, ABD öncülüğündeki Batı ve onların Avrupa ile bölgedeki kuklaları başta olmak üzere düşmanlarımız ve rakiplerimiz terörizmi destekleyerek, Suriye’ye daha fazla terörist getirerek veya siyasi süreci aksatarak daha ileriye gitmeye çabalıyor.”

Demokratik Suriye Güçleri

IŞİD’e karşı savaşan DSG, yürütülen operasyonlarda ABD’nin de desteğini alıyor.

DSG’nin kontrolündeki Haseke, Kobani ve Minbiç gibi bölgelerde ABD’nin özel harekat birlikleri de bulunuyor.

Previous post
DİSK'in ilk kadın başkanı Arzu Çerkezoğlu: 'Kadınlar direnişin odağında olmalı'
Next post
Kars'ta bir erkek 8 aylık hamile eşini öldürüp kaçtı