Ana SayfaKadınEski eşini öldüren erkeğe indirimsiz müebbet hapis cezası

Eski eşini öldüren erkeğe indirimsiz müebbet hapis cezası

HABER MERKEZİ – İzmir’de Işık İkizoğlu’nu çekiçle öldüren eski eşi Yahya Cengiz Küçük müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir’in Dikilli ilçesinde boşandığı eşi Işık İkizoğlu’nu çekiçle vurarak katleden Yahya Cengiz Küçük’ün yargılandığı davanın karar duruşması İzmir Bergama Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlamasıyla ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya tutuklu sanık Küçük ve İkizoğlu’nun yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmayı ayrıca İzmir ve Dikili Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı da takip etti.

İddia makamı bir önceki celsede verdiği mütalaa doğrultusunda sanık Küçük’ün “canavarca hislerle ya da eziyet çektirerek öldürme amacıyla hareket ettiğine ve cinayeti tasarlayarak işlediği yönünde yeterli delil olmaması” gerekçesi ile sadece “Kasten öldürme” suçlaması ile “müebbet hapis cezası” verilmesi yönünde mütalaa verdi.

‘Tahrik’ savunması

Buna karşı İkizoğlu’nun avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı Küçük’ün “Tasarlayarak ve canavarca hislerle öldürme” suçlaması ile cezalandırılmasını istedi.

Sanık Küçük ise, öldürdüğü İkizoğlu’nu suçlayarak kendisini savundu.

Küçük’ün avukatı Emin Uz da cinayette “tasarlayarak öldürme” suçunun unsurlarının oluşmadığını, müvekkilinin eylemi ‘ağır haksız tahrik altında’ işlediğini ve çok pişman olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme Küçük’ün “kasten insan öldürme” suçlaması ile “müebbet hapis” cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme cezada “haksız tahrik indirimi” ve “iyi hal indirimi” uygulamadı.


Bu haber MA ve JinNews’ten derlenmiştir.