Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Evrak eksik’ demişlerdi: 13 gündür açlık grevinde olan işçiden belgeli yanıt

‘Evrak eksik’ demişlerdi: 13 gündür açlık grevinde olan işçiden belgeli yanıt

HABER MERKEZİ – ‘Güvenlik soruşturması’ gerekçesiyle kadroya alınmayan belediye işçisi Ahmet Işıkoğlu, açlık grevi eyleminin 13’üncü gününde belediyenin ve sendikanın ‘eksik evrak’ iddialarına elindeki belgeyi paylaşarak yanıt verdi.

‘Güvenlik soruşturması’ gerekçe gösterilerek Bornova Belediyesi’ndeki işinden çıkartılan ve 13 gündür açlık grevinde olan Ahmet Işıkoğlu, belediye ve sendikanın “Ahmet’in eksik belgesi var, mahkemeye memnu haklarının iadesi için başvurmamış” iddialarını yalanladı.

Sosyal medya hesabında mahkemeden aldığı belgeyi paylaşan Işıkoğlu, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

Bornova Belediyesi ve DİSK/Genel-İş’in iki ayrı taraftan yaymaya çalıştığı ‘Ahmet Işıkoğlu memnu haklarının iadesi için başvurmadı. Söz konusu belgeyi getirmediği için işe başlayamadı’ söylemi gerçeği yansıtmamaktadır. Başvurdum ve bana aşağıdaki cevabı verdiler. Ben bu kararı hem sendika yönetimine hem belediyeye ulaştırdım. Aksi beyanlara lütfen itibar etmeyiniz.

Işıkoğlu’nun paylaştığı belgenin fotoğrafı da şöyle:

Ne oldu?

Bornova Belediyesi’nde 6 yıldır çalışan Ahmet Işıkoğlu, son yayımlanan ve taşerondan kamuya geçişi düzenleyen KHK’nin getirdiği güvenlik soruşturması uygulaması sonucu işten çıkartıldı.

Işıkoğlu, işten çıkartıldıktan sonra üyesi olduğu sendika olan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’ndan “Memnu haklarının iadesiyle ilgili belgen yok, mahkemeye başvurmamışsın” karşılığını aldı.

Benzer şekilde Bornova Belediyesi Başkanı Olgun Atilla da görüşmeye giden aracılara aynı cevabı verdi.


Açlık grevindeki belediye işçisinden CHP’ye: Sadece işimi istiyorum