Ana SayfaEkolojiEzidilerin taziye evi kayyum atanan belediye tarafından yıkıldı

Ezidilerin taziye evi kayyum atanan belediye tarafından yıkıldı

HABER MERKEZİ – Nusaybin’de yaşayan Ezidiler tarafından yapılan taziye evi, kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Bagok Dağı kırsalında bulunan Kaleli köyünde, 1980’li yıllarda göçe zorlanan ancak geri dönen bazı Ezidiler tarafından yapılan taziye evi, kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Dün öğlen saatlerinde köye gelen belediye ekipleri tarafından kepçelerle gerçekleştirilen yıkımın görüntüsü, yurttaşlar tarafından kaydedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Ali Atalan da yıkımı teyit etti.

Ne olmuştu?

Mezopotamya Haber Ajansı’nın aktardığına göre, 130 hanelik ve yaklaşık 500 kişinin yaşadığı Ezidilere ait köy, 1980 ile 1990 yılları arasında baskılardan dolayı boşaltılmıştı.

Avrupa’ya gitmek zorunda kalan Ezidilerden bir kısmı, geçtiğimiz yıllarda köylerine geri dönüş yapmış ve geçtiğimiz yılın Eylül ayında 2 katlı taziye evinin inşasına başlamıştı.

Köye geri dönen Ezidiler, kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne taziye evinin ruhsatını almak için başvuruda bulunmuştu.

“Tapunuz bulunmadığı için ruhsat veremeyiz fakat eski evlerinizi yeniden yapmak için herhangi bir sorun yok” cevabı alan Ezidilerin inşasına başladığı taziye evi, daha sonra “şikayet” üzerine köye gelen belediye ekipleri tarafından 7 Ekim’de mühürlenmişti.




Önceki Haber
Demirtaş AFP'ye konuştu: Erdoğan, Türkiye'yi geri götürmeye devam edecek
Sonraki Haber
Erken seçimlere 36 gün var: Neler oluyor, adaylar ne diyor?