Ana SayfaEkonomiFitch’den Türkiye’ye bir uyarı daha

Fitch’den Türkiye’ye bir uyarı daha

HABER MERKEZİ – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, “TL’deki zayıflık Türkiye’nin notunu etkileyebilir” uyarısında bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten Türk Lirası’nın (TL) değer kaybı yaşamasıyla ilgili bir uyarı daha geldi.

Fitch Ülke Notları Yöneticisi McCormack, devam eden TL zayıflığının Türkiye’nin notunu etkileyebileceğini kaydetti.

McCormack, Türkiye’de gelecek ay bir faiz artışının daha muhtemel olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde de açıklama yapan Fitch, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “para politikasında daha fazla söz sahibi olacağı” yönündeki açıklamalarına ilişkin yaptığı yorumda “24 Haziran seçimleri sonrası para politikalarına dair belirsizliği artırıyor” demişti.


Fitch: Erdoğan’ın sözleri 24 Haziran seçimleri sonrası para politikalarına dair belirsizliği artırıyor


Ne oluyor?

24 Haziran erken seçimlerine 1 ay kala Türk Lirası’nın (TL) değer kaybı ve döviz kurundaki dalgalanmalar sürüyor.

Merkez Bankası, TL’nin hızla değer kaybetmesinin ardından önceki gün olağanüstü toplantıyla Geç Likidite Penceresi borç verme faiz oranını yüzde 13,50’den yüzde 16,50’ye yükseltmişti.

Türk Lirası’ndaki hızlı değer kaybı ve Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da gündeminde yer tutuyor. Die Welt, Türkiye’nin IMF’ye başvurmak zorunda kalabileceği dile getirirken, Bloomberg ise faizlerin yüzde 20 seviyesine kadar çıkabileceğini yazdı. Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman da ekonomik gelişmeleri 1997’deki büyük ekonomik kriz dönemindekilere benzetti.