Ana SayfaÇalışma YaşamıFlormar, eylemdeki işçiler ile çalışanlar arasına dikenli tel çekti

Flormar, eylemdeki işçiler ile çalışanlar arasına dikenli tel çekti

HABER MERKEZİ – Flormar yönetimi sendikalı oldukları için işlerine son verilen ve 10 gündür fabrika önünde direnen 115 işçinin çalışanlarla irtibatını kesmek amacıyla fabrika girişine branda ve dikenli tel çektirdi.

Ünlü kozmetik firması Flormar, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki fabrikada çalışan çoğu kadın 115 işçiyi Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenmeye başladıktan sonra işten çıkardı.

Bunun üzerine işçilerin fabrika önünde başlattığı direniş bugün 10. gününde.

İşçilerin direnişe geçmesi üzerine Flormar yönetimi, giriş kapısını üç metrelik bir branda ile kapatarak fabrikanın çevresini de dikenli telle çevreledi.

Direnişteki işçiler, bunun çalışan arkadaşlarıyla iletişim kurmalarını engellemeye yönelik bir uygulama olduğunu belirtti.

İşçiler dikenli tellere, “Bu kadar da işçi düşmanlığı yapılmaz! İçerideki arkadaşlarımızın bizi görmelerini engellemeye çalışıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Yeni işçi alımı başladı

Öte yandan fabrika yönetiminin, taşeron firmalar aracılığıyla, işten attığı işçilerin yerine yeni işçi alımına başladığı belirtildi.

Direnişteki işçiler, iş görüşmesine gelen taşeron işçilerine seslenerek, “Hepimiz işçiyiz, biliyoruz sizin de işe ihtiyacınız var, gelin beraber mücadele edelim, bu sömürüye karşı birleşelim” çağrısında bulundu.

Tazminatsız işten çıkarıldılar

Flormar’da sendikalaşma çalışmaları geçen ocak ayında başlamış, işçilerin çoğunluğu anayasal ve yasal haklarını kullanarak Petrol-İş Sendikası’na üye olmuştu.

Toplu sözleşme için yeterli üye sayısına ulaşan sendikanın çoğunluk tespiti başvurusuna Çalışma Bakanlığı’ndan olumlu yanıt geldi, sendika yetki aldı.

Ancak Flormar yönetimi işçilerin sendikal haklarını hiçe sayarak çoğunluk tespitine itiraz etti. Ayrıca Mart ayında 12 sendikalı işçiyi işten çıkardı, diğerlerini de sendikadan istifaya zorladı.

Baskılarla işçileri sendikadan istifa ettiremeyeceğini anlayan Flormar yönetimi, son olarak toplam 115 işçiyi tazminatlarını dahi ödemeden işten attı.

İşten çıkarılan işçiler, 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde direnişlerini sürdürüyor.

‘#FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir’

Ayrıca hedef kitlesi kadınlar olan kozmetik markasının, çoğu kadın 115 işçinin işine son vermesi sosyal medya hesapları üzerinden, #FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir gibi etiketler kullanarak protesto ediliyor.

Previous post
Hakkari’de sandıkların taşınması gündemde, halk soruyor: Neden başka köye gitmemiz isteniyor?
Next post
Açlık grevindeki Ahmet Işıkoğlu’nun işe iade talebi kabul edildi