Ana SayfaÇalışma YaşamıFlormar işçilerinin eylemi 13. gününde: “Kadınız, her şeyi başarırız”

Flormar işçilerinin eylemi 13. gününde: “Kadınız, her şeyi başarırız”

HABER MERKEZİ – Flormar’daki işlerinden sendikalı oldukları için çıkarılan yaklaşık 120 işçinin fabrika önünde başlattığı eylem 13. gününde devam ediyor. Eylemde AKP’nin grev yasaklarına tepki gösterilirken, kadın işçiler de Flormar’ın reklamlarına atıfta bulunarak “Kadınız, her şeyi başarırız” mesajı veriyor.

Ünlü kozmetik firması Flormar, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki fabrikada çalışan çoğu kadın 120 işçiyi Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenmeye başladıktan sonra işten çıkarmıştı.

İşçilerin fabrika önünde başlattığı eylem bugün 13. gününde.

Evrensel’den Hilal Tok’a konuşan işine son verilen işçilerden Selda Kuşçu, çalışma koşullarını “Kendimiz istifa edelim diye çok baskı uyguladılar” sözleriyle anlatıyor.

“Onlara oy yok”

Kuşçu, fabrikayla aralarına branda ve tel örgülerin çekilmesine de tepkili:

“İnsan insana bu şekilde muamele yapmaz. Burayı ahır, bizi de hayvan gibi görüyorlar. İçerdeki işçiler de ses çıkaramıyor, işten atılmamak için. Hiç korkmasınlar! Burada biz yalnız değiliz, bir sürü dayanışmacı arkadaşlarımız var. Flormar’ın önüne çektikleri brandaları buraya desteğe gelen işçilerle birlikte sökeceğiz.”

Bugüne dek oy verdiği AKP’nin grevleri yasaklamasına da tepki gösteren Kuşçu, “Artık Erdoğan’a oy yok. Erdoğan işverene o kadar hak vermiş ki adam bana tazminat vermeden işten atıyor” diyor.

“Kadınız, her şeyi başarırız”

Eylemdeki işçilere alkışlarla destek verdiği için işinden edilen Yasemin Salihoğlu ise Flormar’ın reklamlarına atıfta bulunarak “Kadınız her şeyi başarırız” diyor:

“Flormar diyor ya ‘Kadınlar her şeyi başarır’ diye, Flormar’ın işçileri de diyor; ‘Kadınız, her şeyi başarırız.’ Tüm işçilerin desteğini bekliyoruz.”

Ne olmuştu?

Ünlü kozmetik firması Flormar, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki fabrikada çalışan çoğu kadın 120 işçiyi Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenmeye başladıktan sonra işten çıkarmıştı.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüzü, Ocak ayında fabrikada sendikalaşma sürecinin başlamasından itibaren şirkette sorunların baş gösterdiğini, Çalışma Bakanlığı’ndan işyerinde yetkili sendika olduklarına dair onay almalarının ardından da işten çıkarmaların başladığını aktarmıştı.

Ayrıca işten çıkarılan arkadaşlarına destek olan 70’ye yakın kişinin de işine son verildiği belirtilmişti.




Önceki Haber
İthal edilmiş 3 bin sığır etinde 'deli dana' hastalığına rastlandı
Sonraki Haber
HDP adayı bir LGBTİ+ hak savunucusu: Hasan Atik