Ana SayfaGüncelFoer‘in kitabı belgesele uyarlandı: ‘Hayvan Yemek’ten ilk fragman

Foer‘in kitabı belgesele uyarlandı: ‘Hayvan Yemek’ten ilk fragman

HABER MERKEZİ – Christopher Dillon Quinn’in yönetmenliğini üstlendiği, 2014 yıllında hayatını kaybeden Jonathan Safran Foer’in kitabından belgesele uyarlanan ‘Hayvan Yemek’ten ilk fragman yayınlandı.

Jonathan Safran Foer’in 2009 yılında yayımlanan ve Türkçeye ‘Hayvan Yemek’ adıyla çevrilen kitabı belgesel filme uyarlandı.

Christopher Dillon Quinn’in yönetmenliğini üstlendiği ‘Hayvan Yemek’ten ilk fragman yayınlandı.

Foer’in tek kurgudışı kitabında, endüstriyel et üretimini sorguluyor ve yeme alışkanlıklarımıza etik bir çerçeveden bakılıyor.

Jonathan Safran Foer kitabını şöyle anlatıyordu:

“Benim kitabım bir vejetaryenlik kitabı değil. Fabrika ürünü ete karşı çıkmamı anlatan bir kitap. Hayvanların kapalı yerlerde yetiştiği, güneş görmeden, toprağa temas etmeden, hasta olmamalarını ve daha hızlı büyümelerini sağlayan ilaçlarla neredeyse sürekli beslendikleri bir yapı bu. Hayvan eti yiyip yememek konusunda bir çok farklı ve duyarlı çözüm bulunduğunu düşünüyorum. Güvenilir üreticiler tarafından üretilen etleri tüketmek ya da vejetaryen olmak. Saygı duyamadığım tek şey, kasıtlı bir vurdumduymazlık hali ve ‘bu konuda düşünmek istemiyorum’ diyen insanlar.”

Seslendiren isim Natalie Portman

2014 yıllında hayatını kaybeden Foer’in ansına yapılan belgeselde seslendirmeyi Natalie Portman yapıyor.

15 Haziran’da ABD’de gösterime girecek olan belgeselin fragmanı ise şöyle: