Ana SayfaGüncelGazeteci Afşin’e polisten ‘puşi’ tehdidi: ‘Dikkat et de kuytu bir yerde kesmesinler’

Gazeteci Afşin’e polisten ‘puşi’ tehdidi: ‘Dikkat et de kuytu bir yerde kesmesinler’

HABER MERKEZİ – Gazeteci İrem Afşin, Şişhane metrosu çıkışında GBT kontrolü yapan polislerin kendisini durdurup boynundaki puşiyi kast ederek, ‘Kıyafetiniz uygun değil” dediğini ifade etti. Afşin, ardından da başka bir polisin arkasından “Dikkat et de kuytu bir yerde kesmesinler” diyerek tehditte bulunduğunu söyledi.

İstanbul’da gazeteci İrem Afşin Şişhane metrosu çıkışında GBT kontrolü yapan polislerin kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Olayı sosyal medya hesabı Twitter’dan duyuran Afşin, polis tarafından “Kıyafetiniz sakıncalı, o kumaş yasak” denilerek kimlik kontrolünden geçirildiğini söyledi.

Polisin boynundaki puşiyi kast ettiğini belirten Afşin, polis ile arasındaki geçen diyaloğu şöyle anlattı:

“Malum OHAL, pek soru sorulamıyor, sakince “Kanunda yasak olduğuna dair bir ibare yok, siz güvenlik için buradasınız, bilmeniz gerekir.” dedim.  Anında “sen” diye sesini yükseltip “Avukat mısın yoksa?” dedi. “Hayır, gazeteciyim” dedim, gelen cevap: “Hah, şimdi anlaşıldı.”

Afşin, GBT’nin ardından yoluna devam ederken arkadan bir çevik kuvvet polisinin kendisine, “Dikkat et de kuytu bir yerde kesmesinler!” dediğini aktardı.

Previous post
HDP'den hükümete Demirtaş çağrısı
Next post
Dolar/TL'de yükseliş hız kesmiyor