Ana SayfaGüncelGazeteci Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok hakkında hapis istemi

Gazeteci Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok hakkında hapis istemi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok hakkında “devlet organlarını aşağılamak” suçundan 2 yıl hapis istemiyle açılan davanın duruşması 9 Mayıs’ta görülecek.

Türkiye’de 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok hakkında yaptığı bir açıklama gerekçe gösterilerek dava açıldı.

DW Türkçe’nin Welt am Sonntag gazetesini kaynak göstererek yer verdiği habere göre Ok hakkında dava açılmasına gerekçe olarak, 25 Aralık 2015 tarihinde Özgür Düşünce gazetesine verdiği şu demeç gösterildi:

“Bu dönem en büyük fark yargı mensuplarının tek renkte olması. Son iki yıldır karşılaştığımız hemen hemen tüm yargı mensupları tek renkli, tek fikirli. Sulh Ceza Hâkimlerini görüyoruz. Buralarda görülen davalarda ne savunma, ne itiraz işliyor. Şu anda bütün gazeteciler sürekli 12 tane Sulh Ceza Hâkimliğine çıkıp duruyor. Bu hâkimlerin paylaşımları ve sempatileri belli. Bu anlamda hâkimlere karşı savunmanız istediğiniz kadar güçlü olsun kararı etkileyemiyor.”

Röportajı yapan gazeteciye de hapis istemi

Ok hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçunu düzenleyen 301. maddesi uyarınca dava açıldı.

Hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis cezası istenen Ok, dava hakkında “Yıllardır başkalarının ifade özgürlüğünü savundum. Neredeyse tamamı tutuklandı. Avukat olarak yaşadığı tecrübeyi söyleşide ifade ettim” yorumunda bulundu.

Ok’un yanı sıra söyleşiyi yapan Özgür Düşünce muhabiri Cihan Acar’ın da yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 9 Mayıs Çarşamba günü görülecek.