Ana SayfaGüncelGazeteci Erdoğan Alayumat tahliye edildi

Gazeteci Erdoğan Alayumat tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Sınır hattında takip ettiği haberler gerekçe gösterilerek tutuklanan, yaklaşık 11 aydır cezaevinde olan gazeteci Erdoğan Alayumat, üçüncü duruşmasında tahliye oldu.

Sınır hattında takip ettiği haberler gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı (dihaber) muhabiri Erdoğan Alayumat’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Hatay 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Alayumat, duruşmaya bir süre önce sevk edildiği Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS aracılığı ile katılırken, avukatı Tugay Bek de duruşmada hazır bulundu.

Aynı davada tutuksuz yargılanan bir diğer gazeteci Nuri Akman ise duruşmaya katılmadı.

Mahkemeye gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada, gazeteci Alayumat’ın savunması alındı.

Alayumat, hakkındaki suçlamaları reddedip, “Bir yıla yakın bir süredir haksız bir şekilde tutukluyum. Ben gazeteciyim ve gazetecilik faaliyetlerimden ötürü yargılanıyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Avukat Bek de müvekkilinin üzerinde çıkan materyaller ve tanık ifadelerinin gazetecilik yaptıklarını ortaya koyduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Erdoğan Alayumat’ın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, Nuri Akman hakkındaki “adli kontrol” uygulamasının ise devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 19 Ekim’e erteledi.

Ne olmuştu?

Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 14 Temmuz 2017’de “makul şüphe” gerekçesiyle Antep’in İslahiye ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan iki gazeteci Antep’ten Hatay’a getirilerek, 13 gün burada gözaltında tutulmuş ve 27 Temmuz’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından gazeteci Akman serbest bırakılırken, Alayumat “casusluk” iddiasıyla tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Af" yok ama: Bahçeli, HDP'ye tehditler savuran Çakıcı'yı ziyaret etti
Sonraki Haber
“Kriz sadece finansal değil, iflaslar zinciri yaşanabilir”