Ana SayfaGüncelGazeteci Mücahit Avras hakkında yakalama kararı

Gazeteci Mücahit Avras hakkında yakalama kararı

HABER MERKEZİ – Artı TV çalışanı Mücahit Avras hakkında yaptığı haberler ve Afrin’e dair yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı. Ailesinin evi polislerce basılan Avras hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Artı TV’de çalışan gazeteci Mücahit Avras hakkında yaptığı haberler ve sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği Afrin operasyonuna ilişkin paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

Açılan soruşturma kapsamında ifade vermesi istenen Avras’ın, İstanbul Pendik’te bulunan ailesinin evi dün polisler tarafından basıldı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre ailesinin yaşadığı evde bulunamayan Avras’ın hakkında hangi gerekçe ile soruşturma açıldığı öğrenilemezken, polisler Avras hakkında yakalama kararı çıkarıldığını ve arama kararının bu nedenle çıkarıldığını söyledi.

“‘Savaşa Hayır’ demek suçsa o suçu işlemeye devam edeceğiz”

Hangi paylaşım ve haberlerden dolayı hakkında soruşturma açıldığı belirtilmeyen Avras, basına yönelik baskıya dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türkiye’de 150’den fazla basın kuruluşunun AKP hükümeti tarafından kapatıldığı, 200’e yakın gazetecinin cezaevlerinde tutulduğu, yüzlercesinin hakkında soruşturmalar yürütüldüğü, muhalif medyanın nefessiz bırakılmak istendiği, 3000’e yakın gazetecinin işini kaybettiği ve çok sayıda gazetecinin pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkmalarının yasaklandığı bir ortamda, verilen bu karara şaşırdığımı söyleyemem. Ancak basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı bu dönemde susmamak gerektiğini de biliyorum. Sosyal medyada paylaştığım hiçbir iletide şiddeti öven bir cümle kurmadım. ‘Savaşa Hayır’ demek suçsa o suçu işlemeye devam edeceğiz.”

Previous post
'Ahmet Şık HDP'den aday adayı olacak' iddiasına Temelli'den doğrulama
Next post
Karar açıklandı: Hakan Atilla'ya 32 ay hapis cezası