Ana SayfaDünyaGazze katliamında hayatını kaybedenlerin sayısı 64’e yükseldi

Gazze katliamında hayatını kaybedenlerin sayısı 64’e yükseldi

HABER MERKEZİ – Gazze sınırında Nakba Günü’nün arifesinde İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaralanan 2 Filistinli bu sabah hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararı sonucu Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği 14 Mayıs Pazartesi günü Kudüs’te açılmıştı.

Trump’ın video bağlantısıyla yaptığı konuşmayla gerçekleşen açılış, Filistinliler’in İsrail devletinin 1948 yılında bağımsızlığını ilan etmesi ve ertesinde evlerini terk etmeye zorlandıkları 15 Mayıs Nakba (Felaket) Günü’nü anmak amacıyla düzenleyeceği gösterilerin öncesine denk gelmişti.

Gazze sınırında düzenlenen protestolara gerçek mermilerle saldıran İsrail güçleri, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinliyi öldürmüştü. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin saldırısı sonucu en az 62 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 3 bin kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

2 yaralı yaşamını yitirdi

Yaralılardan iki kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 58 yaşındaki Muin Abdulhamid es-Sai ile 20 yaşındaki Muhammed Mazin Uleyyan’ın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Pazartesi gününden bu yana Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde hayatını kaybeden Filistinli sayısı 64’e yükseldi.