Ana SayfaGüncelGezici açıkladı: Erdoğan’ın oy oranı ne, HDP hangi bant aralığında?

Gezici açıkladı: Erdoğan’ın oy oranı ne, HDP hangi bant aralığında?

HABER MERKEZİ – Gezici Araştırma’nın  başkanı Murat Gezici, 24 Haziran sonrasında kurulacak yeni Meclis’te AKP ve MHP’nin çoğunluğu kaybedeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranının yüzde 46 olduğunu belirten Gezici, İYİ Parti lideri Akşener’inkinin ise yüzde 25-27 bandından olduğunu aktardı. Gezici, HDP’nin durumunu ise “Baraj sorunu yok” sözleriyle ifade etti, kritik eşik uyarısında bulundu ve ekledi: “AKP için en büyük tehdit HDP’nin gücüne güç katması.”

Kamuoyu araştırma şirketi Gezici’nin başkanı Murat Gezici, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin elindeki son verileri paylaştı.

DW Türkçe’den Nevşin Mengü’nün programına konuk olan ve burada açıklamalarda bulunan Gezici, 24 Haziran sonrasında kurulacak yeni Meclis’te AKP ve MHP’nin çoğunluğu kaybedeceğini söyledi.

AKP seçmeninin yüzde 40’ının hükümete “Türkiye’yi kötüye götürdünüz” dediğini ifade eden Gezici, anketlere göre de AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’daki seçimdeki oy oranının yüzde 46 olduğunu söyledi.

Gezici, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oyunun ise yüzde 25-27 bandından olduğunu aktardı.

“HDP’nin baraj sorunu yok”

HDP’nin baraj sorunu olmadığını aktaran Gezici, HDP’nin oy oranı için “10.5 – 11.5 bandında” dedi.

“+/- 2.5 yanılma payı” olduğunu da ekleyen Gezici “HDP bıçak sırtı bir durumda” ifadelerini kullandı ve şu değerlendirmede bulundu:

“HDP’nin kendisine güvenip parti olarak seçime girmesi AKP için en büyük tehdit. AKP için en büyük tehdit HDP’nin gücüne güç katması. HDP’nin yüzde 13-15 oy alması durumunda AKP’den 15-17 tane milletvekilinin eksildiğini görüyoruz.”


‘Nevşin Mengü ile Bire Bir’de konuşan Gezici’nin açıklamalarının tamamına BURADAN bakabilirsiniz.



Önceki Haber
'Sohbet filtresi' yolda: WhatsApp'tan alışkanlıkları değiştirecek bir yenilik
Sonraki Haber
Hükümetten yeni 'düzenleme': Yurt dışından getirilen paraya vergi denetimi yok