Ana SayfaGüncelGülen polemiği: İnce “Usulüne uygun istenmemiş” dedi, hükümet yalanladı

Gülen polemiği: İnce “Usulüne uygun istenmemiş” dedi, hükümet yalanladı

HABER MERKEZİ – İnce’nin “ABD’liler söyledi, hükümet usulünce Gülen’i istememiş” sözlerine yanıt Bozdağ’dan geldi: “Alenen yalan söylüyorsunuz, usulüne uygun talep ettik.”

Dün akşam CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da cumhurbaşkanı seçildikten sonra yargıyı temizleyip bağımsız bir yargı kuracağını, Fethullah Gülen’i de getirteceğini söylemişti.

İnce, ABD’den arandığını ve kendisine “Türkiye’nin terörist başı Gülen’in iadesi için usulünce başvuruda bulunmadığının” aktarıldığını da öne sürmüştü.

Hükümetten tepki ve yalanlama

İnce’nin iddialarına yanıt Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan geldi. İnce’nin, Gülen’in iadesine yönelik iddialarına tepki gösteren Bozdağ, “Türkiye, 15 Temmuz darbe teşebbüsü dahil pek çok suçun bir numaralı faili terörist başı Gülen’i ABD’den usulüne uygun talep etmiştir” ifadesini kullandı.

Bozdağ, “Sayın İnce keşke ABD’den arayanın dediğinin doğru mu yalan mı olduğunu tespit için Adalet Bakanlığı’nı arayıp işin aslını, doğrusunu öğrenseydi, kendisini yalancının yalancı şahidi durumuna düşürmezdi” diye konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama da Adalet Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada da, İnce’nin, Gülen’in ABD’den iadesinin usulüne uygun şekilde istenmediğine yönelik iddiaları reddedildi.

İade talebinin usule uygun bir şekilde yapıldığının vurgulandığı açıklamada, talebin yeterli delillerle birlikte ABD makamlarına iletildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Talepler, içerik ve usul bakımından, ülkemiz ve ABD arasındaki ikili antlaşmada öngörülen şartları bütünüyle karşılamaktadır” denildi.




Önceki Haber
KONDA, AKP seçmenini araştırdı: Yüzde 81’i internetten haber almıyor, AHaber ve TRT izliyor
Sonraki Haber
Cenazeleri verilmiyor: Afrin'de yaşamını yitiren Hilmarrson ile Campbell'ın ailelerinden Türkiye'ye çağrı