Ana SayfaGüncelGünlerdir hedef gösterilen Barış Atay gözaltında

Günlerdir hedef gösterilen Barış Atay gözaltında

HABER MERKEZİ – Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’in ‘özür’ açıklamasına tepki gösterdikten sonra Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dahil bazı isimler tarafından hedef haline getirilen Barış Atay, gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Atay’ın gözaltı süresi bir gün daha uzatıldı.

Günlerdir hedef gösterilen oyuncu Barış Atay, bu sabah saat 06:00 civarında evinden gözaltına alındı.

Barış Atay’ın avukat Efkan Bolaç, müvekkilinin Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Müdürlüğü’ne götürüldüğünü söyledi.

DW Türkçe’ye konuşan Efkan Bolaç, sanatçının Soma’da bir maden işçisine tekme atan Yusuf Yerkel’e dair attığı tweet nedeniyle “kin ve düşmanlığa tahrik” ile suçlandığını belirtti.

Gözaltına alınan oyuncu Barış Atay, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Gözaltı süresi uzatıldı

Adliyeye sevk edilen Atay, Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Ersoy Altıntaş tarafından sorgulanacaktı.

Ancak savcı Altıntaş, Atay’ın gözaltı sırasında el konulmayan telefonunun incelenmesi için emniyete gönderdi.

Bu nedenle gözaltı süresi uzatılmış olan Barış Atay, bu geceyi de emniyette geçirecek.

İnce: Atay’ın gözaltına alınması yanlış

Öte yandan Atay’ın gözaltına alınmasına ilişkin Cumhuriyet’e konuşan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muammer İnce, “Öncelikle Barış Atay’ın gözaltına alınması yanlış onu söyleyeyim. Bu ülkede herkes özgürce görüşlerini dile getirebilmeli. İnsanların tweet attılar diye atar topar gözaltına alınmaları, demokrasi iddiasındaki bir ülkeye yakışmıyor” dedi.

Atay gibi düşünmediğini de sözlerine ekleyen İnce, şöyle devam etti:

“Bu ülke siyasetçilerin birbirine yönelik ’Seni Yüce Divan’a göndereceğim’ tehditleriyle çok zaman kaybetti. Ben siyasetçiyim. Yapmam gereken mevcut siyasetçileri tehdit etmek değil, adil bir yargı düzeni kurmaktır. O yargı gerekirse eskiden görev yapanların, gerekirse de beni yargılar..”

Ne olmuştu?

Atay, Soma katliamı sonrası madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in “özür” açıklamasına tepki göstermişti.

Twitter’dan gösterdiği tepkide Atay, “Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle ‘torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz’ falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz” demişti.

Atay’ın bu sözleri sonrası Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dün bir köşe yazısı yazmış, Yerkel’in özrünü savunurken, Atay’ın ise “haddinin bildirilmesi gerektiğini” istemişti.

Atay ise Ahmet Hakan’a verdiği yanıtta, Diyarbakır’da öldürülen Tahir Elçi’yi de hatırlatarak, “Sen de yargılanacaksın Ahmet Hakan” demişti.