Ana SayfaGüncelHakkari’de ‘bayrak yarışı’: İnce’den Erdoğan’a “Bak gör, bayraklar burada” mesajı

Hakkari’de ‘bayrak yarışı’: İnce’den Erdoğan’a “Bak gör, bayraklar burada” mesajı

HABER MERKEZİ – CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hakkari’de düzenlediği mitingde Kürt sorununu “3B formülü” çözeceklerini kaydetti, mal beyanını açıkladı. İnce ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Türk bayrağı’ ile yanıt verdi: “Kameralar göstersin de Sayın Erdoğan görsün. İşte bayraklar burada…”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim kampanyası kapsamında Edirne’nin ardından Hakkari’de mitingi düzenledi.

Bir kez daha HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısında bulunan İnce, Kürt sorununu “3B formülü” (Barış, bölüşme ve büyüme) ile çözeceklerini kaydetti.

Erdoğan’a ‘Türk bayrağı’ yanıtı

“Bir kardeşlik köprüsü kurmak için Hakkari’deyim” diyen İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı görüşmeye hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Dün Erdoğan bana kinayeli bir şekilde, ‘Yarın Hakkari’ye gittiğinde orada Türk bayrağı olacak mı?’ diye sordu. Dedim ki, ‘Tabii ki olacak.’ Kameralar göstersin de Sayın Erdoğan görsün. İşte bayraklar burada…”

“Kürt sorununu 3B ile çözeceğiz”

İnce, Kürt sorununu “Bir siyasal, ekonomik, kültürel sorundur” diyerek tanımladı ve şunları söyledi:

“Bir sorunumuz var: Kürt sorunu. Kürt sorunu siyasal, ekonomik, kültürel sorundur. Ama asıl Kürt sorunu bir ahlak sorunudur. Politikacı Diyarbakır’a, Hakkari’ye gelir, güzel laflar eder. Sonra geçer bir başka yere, bambaşka bir adam olmuş. Size söz veriyorum, burada yapacağım konuşmayı Rize’de yapamazsam, siyaset yapmam.”

Muharrem İnce, sözlerini “Bu sorunları 3B ile çözeceğiz. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Gönüllerde, yüreklerde sokaklarda barışacağız. Demoraksimiz geliştikçe, yargımız bağımsız oldukça dış yatırımcı da gelecek. Ekonomimiz büyüyünce gelirimiz artacak. Bu geliri adil, eşit bir şekilde dağıtacağız” diyerek sürdürdü.

Mal beyanını açıkladı

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, Hakkari’de düzenlediği mitingde mal beyanını da açıklayarak, şöyle konuştu:

“Ben Türkiye’nin en ucundan Muharrem İnce’nin mal beyanını paylaşıyorum. Bunu YSK’ya verdik olmaz öyle gizli. YSK’daki hakim bilecek de Hakkari’deki esnaf kardeşim niye bilmesin? 5 yıl sonra bir daha dağıtacağım. 5 yılda neyim artmış neyim azalmış? Size söz veriyorum siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim.”

İnce’nin mal beyanı şöyle:


Bu haber Politikyol ve Cumhuriyet’ten derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakan Soylu: 24 Haziran'da 531 bin polis, jandarma ve korucu görev yapacak
Sonraki Haber
Kenya'da baraj yıkıldı: En az 38 kişi hayatını kaybetti