Ana SayfaGüncelHDP adayı bir LGBTİ+ hak savunucusu: Hasan Atik

HDP adayı bir LGBTİ+ hak savunucusu: Hasan Atik

HABER MERKEZİ – HDP’nin Edirne milletvekili adaylarından LGBTİ+ hak savunucusu Hasan Atik, amacının LGBTİ+’ler için eşit yurttaşlık temelinde bir yaşam talebini en güçlü şekilde duyurmak olduğunu söylüyor. Yaşam hakkının en acil talepleri arasında olduğunu vurgulayan Atik, “Damgalama ve ayrımcılık gibi Türkiye’de çokça var olan konularla mücadele edeceğiz” diyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adaylarından biri de LGBTİ+ hak savunucusu Hasan Atik.

Kaos GL’den Yıldız Tar’a konuşan Edirne milletvekili adayı Atik, bir eşcinsel olarak adaylığının parti içerisinde desteklendiğini belirterek, “Seçim kampanyasında da hak savunuculuğu yapmaya devam edeceğim” diyor.

Atik, bütün kimliklere eşit yurttaşlık için çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayarak, LGBTİ+ haklarına ilişkin taleplerini şöyle sıralıyor:

“Yaşam hakkı en acil talebimizdir. Yurttaşlık, özgürlük, barınma, istihdam vb. alanlarda eşit olmak taleplerimiz arasındadır. Nefret suçunun tanımlanması ve uygulanması için mücadele edeceğim. Pozitif ayrımcılık değil eşit yurttaşlık temelinde bir yaşam talebimizi en güçlü şekilde dile getireceğim.”

“Cinsel sağlık eğitimlerinin müfredata girmesi için mücadele edeceğiz”

HDP adayı ayrıca LGBTİ+ haklarının yanı sıra HIV/AIDS alanında hak savunuculuğu yapmakta.

Atik, son olarak bu alanda Türkiye’de atmayı hedefledikleri adımları şöyle özetliyor:

“HIV/AIDS alanı çok bıçak sırtı bir alan. Türkiye devletinin bu alanda tedavi dışında hiçbir önleyici girişimi yok. Bizler okullarda cinsel sağlık eğitimlerinin müfredata girmesi için mücadele edeceğiz öncelikle. Daha sonra toplumu HIV fobiye karşı eğiteceğiz. Damgalama ve ayrımcılık gibi Türkiye’de çokça var olan konularla mücadele edeceğiz.”




Önceki Haber
Flormar işçilerinin eylemi 13. gününde: “Kadınız, her şeyi başarırız”
Sonraki Haber
2.5 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddia edilen üç kişi gözaltına alındı