Ana SayfaPolitikaHDP adayı tarım işçisi bir kadın: Halime Akdağ

HDP adayı tarım işçisi bir kadın: Halime Akdağ

HABER MERKEZİ – HDP’nin İzmir milletvekili adaylarından 40 yıllık tarım işçisi Halime Akdağ, amacının öncelikle işçilerin ve kadınların sesini duyurmak olduğunu söylüyor. Üreterek topluma en büyük katkıyı sunduklarını kaydeden Akdağ, “Üreterek kazandığımızı demokratik bir coğrafyada tüketmek istiyoruz” diyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir milletvekili adaylarından tarım işçisi Halime Akdağ, 40 yıl önce ailesi ile birlikte Mardin’in Kızıltepe ilçesinden önce Manisa ardından da İzmir’e göç ettiğini söylüyor.

İzmir’in Menderes ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 40 yıldır tarım işçiliği yapan Akdağ, MA’dan Ruken Demir ve Ayşe Sürme’ye konuştu.

Akdağ, bugüne kadar hiçbir üreticinin ürettiği ürünün karşılığını alamadığını belirterek “Üreticiler çiftçiler kendi zararını ve fidesini bile karşılayamayacak durumda” diyor.

‘Doğanın yok edilmediği bir coğrafyada üretim yapmak istiyoruz’

HDP’den milletvekili adayı olarak esnafın, gençlerin, kadınların ve işçilerin taleplerini Meclis’e taşımayı amaçladığını dile getiren Akdağ, “Bundan sonra biz kendi emeğimize sahip çıkacağız. Bu amaç ile siyasetimizle, kendi emeğimize sahip çıkmak amacıyla 24 Haziran’da başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Doğanın yok edilmediği bir coğrafyada üretim yapmak istediklerini kaydeden Akdağ, savaş karşıtı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam ediyor:

“Biz coğrafyamızda barışın olmasını istiyoruz. Tüm seçmenlere çağrımız şu; biz emekçi kadınlar ile beraber kazanacağız. Bunun için seninle başaracağız. Hep birlikte başaracağız. HDP’nin siyasal anlayışını ve tüzüğünü benimseyen biriyim. HDP din, dil ve ırk gözetmeden ekolojik sistemi savunan bir parti. O yüzden hepimiz HDP’de buluşalım istiyorum.”

‘Öncelikli amacım tarım işçilerinin sorunlarını çözmek’

Amacının öncelikle tarım işçilerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması olduğunu belirten Akdağ, “Bunun için kooperatifleşmeler olması gerekiyor. Halkı ve tarım üreticileri ile işçileri kooperatifleşmeye teşvik edebilir ve eğitimleri sunabiliriz. Kooperatifleşmenin halkın örgütlenmesini ve kendi haklarına sahip çıkma noktasında tekçi düzene karşı birlik ittifakının geliştirilmesini sağlayabiliriz” diyor.

Akdağ, üreterek topluma en büyük katkıyı sunduklarını belirterek ekliyor:

“Üreterek kazandığımızı demokratik bir coğrafyada tüketmek istiyoruz. Barışçıl bir toplum, kadınların sokaklarda katledilmediği bir toplum, eril zihniyetin olmadığı bir coğrafyada ürettiğimizi tüketmek istiyoruz. Paylaşmak istiyoruz. Yaşamak istiyoruz. HDP’de ben yok, biz varız.”