Ana SayfaGüncelHDP’nin seçim standına ırkçı saldırı

HDP’nin seçim standına ırkçı saldırı

HABER MERKEZİ – Ankara’da bir grup, ırkçı sloganlarla ve şişe atarak HDP’nin seçim standına yönelik saldırıda bulundu. Polisin standa yönelik saldırıda bulunanlara yönelik tutumuna ise HDP’liler tepki gösterdi.

Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) 24 Haziran seçim çalışmaları için dün İstanbul Bakırköy’de kurduğu seçim standına saldırılmasının ardından bu kez de Ankara Konur Sokak’ta bir grup, HDP’nin seçim standına saldırıda bulundu.

Yüksel Caddesi üzerinde polislerin nöbet tuttuğu bölgede toplanan grup, HDP standına yönelik saldırı hazırlığı yaparken, HDP’liler de stand etrafında toplanarak partinin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve HDP’nin seçim bildirilerini dağıtmaya devam etti.

Grupta bulunanlar Türk bayrakları açarak ve ırkçı sloganlar atarak HDP standının bulunduğu Konur Sokak’a soda şişeleri fırlattı.

Polisin standa yönelik saldırıda bulunanlara yönelik tutumuna ise HDP’liler tepki gösterdi ve saldırganların gözaltına alınmasını istedi.

Polis ise toplanan grup ile HDP’liler arasında kalkanlar ile barikat kurarak grubu ve HDP’lileri birbirinden uzak tutmak ile yetindi.

HDP’liler ise seçim müzikleri eşliğinde seçim çalışmalarına devam etti.


Gazete Karınca