Ana SayfaToplumsal CinsiyetHelin Palandöken’i öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

Helin Palandöken’i öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

HABER MERKEZİ – Helin Palandöken’i öldüren tutuklu sanık Mustafa Yetgin için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul Pendik’te, 13 Ekim 2017 tarihinde, lise öğrencisi Helin Palandöken’in öldürüldüğü ve 2 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili üçüncü duruşma Kartal’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi Adliye önünde açıklama yapıldı.

İstanbul Kadın Meclisleri üyeleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun katıldığı basın açıklamasında konuşan Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, “Helin bir erkek tarafından katledildi. Bugün Türkiye’de ve dünyada kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz vakaları artmaya devam ediyor. Kadın cinayeti artarken mahkemeler katillere ceza indirimleri uyguluyor. Suça ortak oluyor” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu ise,  “Bizler dayanışmamızı her yerde yükselteceğiz ve ‘erkek adalet değil gerçek adalet’ demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Duruşmada tutuklu sanık Mustafa Yetgin, tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan, Nihat Palandöken ve taraf avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak Mustafa Yetgin söz aldı.

Ağırlaştırılmış müebbet talebi

Yetgin, önceki duruşmada savunmasını gülerek yapmasına ilişkin açıklamada bulunarak, “Geçen celse gülme gibi bir şey algılandı. Bu hususu da düzeltmek istiyorum. Ben gerginlikten ve sinirden böyle görünüyorum” dedi.

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Yetgin’in “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Savcı, ayrıca sanık Yetgin’in “silahla kasten yaralama” ve iki kişiye yönelik “silahla tehdit” suçlarından da 19 yıldan 36 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanan sanık Halis Can Dağarslan için ise savcı, “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme”, “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse yardım etme” ve “silahla kasten yaralamaya yardım etme” suçlarından 23 yıl 6 aydan 32 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi.

Duruşma ertelendi

Savcının mütalaasına karşı tutuklu ve tutuksuz sanıklar savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu.

Talebi kabul eden mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddianame 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Mustafa Yetgin için, “Tasarlayarak kasten öldürme”, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Kasten silahla yaralama”, “İş yerinde silahlı yağma”, “Tehdit” ve “Korku, kaygı veya panik yaratacak tarzda silahla ateş etme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl 6 aya aya kadar hapis cezası istenmişti. Halis Can Dağarslan için de, “Tasarlayarak öldürmeye yardım” ve “Öldürmeye teşebbüs etmeye yardım” suçlarından 21.5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Özgür Gündem Yazıişleri Müdürü Reyhan Çapan tutuklandı
Sonraki Haber
Son 44 gün: Erken seçime giderken neler oluyor, adaylar ne diyor?