Ana SayfaGüncelİnce: Eğitim sistemini ülkücüler, sosyalistler ve muhafazakarlarla tartışacağız

İnce: Eğitim sistemini ülkücüler, sosyalistler ve muhafazakarlarla tartışacağız

HABER MERKEZİ – CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Osmaniye’de yaptığı konuşmada, eğitim konusunda atacakları adımları açıkladı. İnce, eğitim sistemini 1 yıl boyunca tartışacaklarını, bunu da ülkücüler ve sosyalistlerle yapacağını, muhafazakarlara da ‘Sen de fikrini söyle’ diyeceklerini aktardı.

Osmaniye mitinginde konuşan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ekonomiden dış politikaya ve eğitime dek vaatlerini sıraladı.

Eğitim: “Ülkücüler ve sosyalistlerle tartışacağız”

Eğitim konusunda yapacaklarını ilk kez Osmaniye’de ayrıntılı şekilde anlatan İnce, “Eğitim dip yaptı, eğitimi rezil ettiler. Çocuklarımız perişan durumda. 20 senede 10 bakan, 5 kez sınav sistemi değişti” dedi ve eğitim sistemini 1 yıl boyunca tartışacaklarını, bunu da ülkücüler ve sosyalistlerle yapacağını, muhafazakarlara da ‘Sen de fikrini söyle’ diyeceklerini aktardı.

İnce, “Ulusal bir uzlaşma sağlayıp yeni bir modele gececeğiz. Dayatma yok. Büyük şemsiye var. Onu gerçekleştireceğiz” dedi.

Ekonomi: “Çitfçiye mazot 3 lira olacak”

Sözlerine, “Huzur gelecek memlekete. Benim en büyük projem huzur” diye devam eden İnce, ekonomi konusunda da şunları dile getirdi:

“Polisiye tedbirlerle ekonomi yürümez. Ceza kesmekle ekonomi olmaz. Talimatla ekonomi olmaz. Yabancı gelmiyor zaten, kaçtı gitti hepsi. Merkez Bankası Başkanını parti merkezine çağırırsan sana yatırımcı gelmez… Emekli geçinemiyor. Ekibim hazır, bu sorunları çözeceğiz. 3B ile çözeceğiz. Toplumu barıştıracağızÇiftçilere sözümdür, çiftçiye mazot 3 lira olacak.”

İnce, “Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Bağımsız, özgün, tarafsız bir yargı sistemi kuracağız. Şeffaf olacağız. Denetlenebilir olacağız” diye konuştu.

Suriye politikası: “Barışacağız”

İzleyeceği Suriye politikasını da anlatan İnce, “Suriye ile ilgili politikamız net. Suriye’de Türkiye’nin büyükelçisi yok. Böyle bir şey olur mu? ABD’nin Türkiye’de büyükelçisi yok. Bunu sonlandıracağız. Barışacağız çaresi yok. 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar harcadın. Bu parayla 2 milyon konut yapardık. Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacağız. Suriye içinde ve dışında yaşayan herkesle Birleşmiş Milletler gözetiminde bir seçim isteyeceğiz. Suriye’de yeni bir anayasa yapılmalı. Buna destek olacağız. Bunlar sağlandıktan sonra burada kalmazlar. Davulla zurnayla giderler Suriye’ye” dedi.

İnce ayrıca hedeflerinin Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne sokmak olduğunu da vurguladı.

Previous post
Bir efsanenin doğuşu: Gianluigi Buffon – Emre Caka
Next post
Ankara'da yine sel: Yolları su bastı, araçlar sular altında kaldı, insanlar mahsur kaldı