Ana SayfaGüncelİnce’den hükümete Filistin çağrısı: Washington Büyükelçisi’ni geri çekin

İnce’den hükümete Filistin çağrısı: Washington Büyükelçisi’ni geri çekin

HABER MERKEZİ – Konya mitinginde konuşan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. İnce, “Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlere sesleniyorum. Çekin Washington’daki o elçiyi” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ABD’nin elçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilerin İsrail güçlerince öldürülmesine tepki gösterdi.

Hükümetin dış politikasını eleştiren İnce, Washington Büyükelçisi’nin çekilmesi çağrısı yaptı.

Konya mitinginde konuşan İnce, ABD’yi kınayarak “Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlere sesleniyorum. Çekin Washington’daki o elçiyi. Müslümanlar Filistin’de öldürülürken, Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler daha aklıselim davranmalıdır. Allah’ın izniyle Tayyip Erdoğan’ın koltuğuna ben oturduğumda onun verdiği sözlerin takipçisiyim. 2013’ten beri Gazze’ye gideceğim diyordu. Gidemedi. Size söz veriyorum, beni cumhurbaşkanı yapın Gazze’ye gideceğim” ifadelerini kullandı.

Neler oluyor?

ABD Başkanı Donald Trump’ın kararıyla Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği bugün Kudüs’te açıldı.

Yüz binden fazla Filistinli ise Nakba Günü öncesine denk gelen açılışı protesto ediyor, sınırdaki telleri geçerek “Filistinlilerin 70 yıldır mülteci olmaya ve zorlu koşullara adapte olmadığının ve olmayacağının mesajının verileceğini” söylüyor.

Şu ana dek İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 50’yi aşkın Filistinli hayatını kaybederken, yaklaşık 2 bin 400 eylemci de yaralanmış durumda.


Nakba arifesinde ABD, elçiliğini Kudüs’e taşıdı: Filistinliler ayakta, onlarca kişi hayatını kaybetti

Demirtaş’tan Filistin çağrısı: İstanbul’da büyük bir miting yapılmalı




Önceki Haber
'Yavru köpeğinin' ayı olduğunu iki yıl sonra anladı
Sonraki Haber
Gazze'deki protestolarda onlarca Filistinli öldürüldü: Dünya ne tepki verdi?