Ana SayfaGüncelİnce’nin ilk mitingi: Erdoğan’a ‘Demirtaş’ çağrısı ve ‘tek vatan’ vurgusu

İnce’nin ilk mitingi: Erdoğan’a ‘Demirtaş’ çağrısı ve ‘tek vatan’ vurgusu

HABER MERKEZİ – CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ilk mitingini milletvekili olduğu Yalova’da yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “Selahattin Demirtaş’ı hapiste tutma, gel erkekçe yarışalım.” İnce konuşmasında ‘tek’lik vurgusu da yaptı, “Bayrak tektir. Vatan tektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ilk mitingini milletvekili olduğu Yalova’da düzenledi.

“80 milyonun yükü omuzlarımda” diyerek sözlerine başlayan İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi: “Selahattin Demirtaş’ı hapiste tutma, gel erkekçe yarışalım.”

Dokunulmazlıklar konusunda partisiyle ayrışan tavrını hatırlatan İnce, “Ben dokunulmazlıklar konusunda hayır oyu verdim. Yine olsa yine hayır oyu veririm. Ben bunu Kürtlerin hoşuna gitsin diye yapmadım, inandığım için yaptım” diye konuştu.

‘Tek’lik vurgusu

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, ‘tek’lik vurgusu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Tek olan şey herkesindir. Bayrak tektir. Vatan tektir. Hepimizindir 80 milyonundur. Atatürk hepimizin kurtarıcısıdır tektir. Cumhurbaşkanı da tektir. Partinin cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olur. Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlamenter sisteme döneceğiz. O sarayda asla oturmayacağım. Orayı bu ülkenin en yüksek puanı almış akıllı zeki çocuklarına üniversite yapacağım. Ben de cumhurbaşkanı olarak Atatürk’ün oturduğu Çankaya Köşkü’nde oturacağım.”


CHP’li vekillerden HDP’nin adayı Demirtaş’ın tahliyesi için çağrı

Previous post
İyi ki doğdun Karl Marx: Sen haklıydın! – Jason Barker
Next post
Tutuklu HDK Eş Sözcüsü Hamzaoğlu annesinin cenaze törenine katılacak