Ana SayfaDünyaİsrail Büyükelçisi’nden ülkesine dönmesi istendi

İsrail Büyükelçisi’nden ülkesine dönmesi istendi

HABER MERKEZİ – Onlarca Filistinli’nin dün İsrail askerlerince öldürüldüğü katliamın ardından İsrail’in Ankara Büyükelçisi Naeh, Dışişleri’ne çağrıldı. Naeh’e ‘bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı’ iletildi.

Dün Gazze sınırında düzenlenen protestolara gerçek mermilerle saldıran İsrail güçleri, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinliyi öldürmüştü.


Katliamın ardından: Gazze’de öldürülenler uğurlanacak, genel grev var


Katliamın ardından İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh Dışişleri’ne çağrıldı.

Naeh’e, Gazze sınırında yaşananlar nedeniyle İsrail’in tutumunun protesto edildiği ve ‘bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı’ iletildi.

İsrailli diplomata Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem’in istişareler için Türkiye’ye çağrıldığı hatırlatıldı.

İsrail merkezli Haaretz gazetesi ise İsrailli elçinin 2011’deki gibi Türkiye’den süresiz gönderilmiş olabileceğine işaret etti.

Alınan bu kararda Büyükelçi Naeh’in dün yaptığı açıklamaların rol oynadığı belirtildi.

Büyükelçi Naeh: Hangi ülke olsa bu durumda aynı tepkiyi verirdi

Naeh, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Hamas’ın sözde barışçıl gösterileri, nefret dolu ve katil bir ideolojiyle kışkırtılmış, düzenlenmiş ve manipüle edilmiştir. Katil isyancıların İsrail topraklarına girmesine izin vermeyeceğiz. Hangi ülke olsa, bu durumda aynı tepkiyi verirdi” demişti.

İsrail, Türkiye’nin Kudüs Konsolosu’nun ülkeyi terk etmesini istedi

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Naeh’in, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak ‘bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağının’ iletilmesinin hemen ardından benzer bir adım İsrail’den geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Kudüs Konsolosu’nun ülkeyi terk etmesini talep etti.

Ancak Türkiye’nin Kudüs Konsolosu Gürcan Türkoğlu, Türkiye ile Filistin nezdinde aynı zamanda Türkiye’nin Filistin Büyükelçisi konumunda. Dolayısıyla Türkiye’den yetkililer, Gürcan Türkoğlu’nun dönüşünün değerlendirildiğini söylemekle yetindi.

Elçiler, 2016 sonunda karşılıklı göreve başlamıştı

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh ile Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem, 2016 yılının Aralık ayında göreve başlamıştı.

Türkiye, Mayıs 2010’daki Mavi Marmara krizinin ardından 2011 yılında Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisini geri çağırıp İsrail’in Ankara Büyükelçisi’ni ülkeden göndermişti.

Böylece ilişkiler geçici maslahatgüzar seviyesine indikten sonra ancak Aralık 2016’da Eitan Naeh, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği görevine başlamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan May ile görüştü: Taraflardan açıklama
Sonraki Haber
Kudüs Katliamı: Üç partiden ortak kınama, HDP’den ‘kınamanın ötesine geçme’ çağrısı