Ana SayfaGüncelİtiraf Yeni Şafak’tan: ‘Cumhur ittifakı’nın akıbeti için HDP barajı geçmemeli

İtiraf Yeni Şafak’tan: ‘Cumhur ittifakı’nın akıbeti için HDP barajı geçmemeli

HABER MERKEZİ – Yeni Şafak yazarı, HDP’nin baraj altında kalmasının AKP-MHP ittifakının akıbeti açısından önemini yazdı, ‘Cumhur ittifakı’nın ancak HDP’nin barajı geçmemesi durumunda ‘başarılı olacağını’ belirtti.

Hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin kaleme aldığı yazısında, HDP’nin baraj altında kalmasının AKP-MHP ittifakının akıbeti açısından önemini yazdı.

Daha önce partililere “HDP’yi sandığa gömün” talimatı veren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçilmesinin “neredeyse kesin göründüğünü” iddia eden Orakoğlu, parlamento seçimleri için ise HDP’nin baraj altında kalmasının kritik önemine vurgu yaptı.

Yeni Şafak yazarı, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki olası bir başarının parlamento seçimlerinde de tekrarlanmasının ana koşulunun “HDP’nin barajı geçmemesiyle mümkün göründüğünü” yazdı.

Orakoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parlamento seçimlerinin önemine işaret eden şu sözlerine de yazısında yer verdi:

“Sadece cumhurbaşkanlığını değil, parlamentoyu da Cumhur İttifakı olarak bizim almamız lazım zira 16 Nisan ile hukuki temeli atılan sistemi, 24 Haziran’da tamamlayacağız.”

“HDP’siz ittifak” yapıldı

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekili seçimleri için ‘ortak ittifak’ yaptıklarını duyurmuşlar, buna “Millet İttifakı” adını vermişlerdi.

Dört parti, “Millet İttifakı” protokolünü Yüksek Seçim Kurulu’na da sunmuştu.

HDP bu ‘dörtlü ittifak’ın dışında tutulurken, HDP cephesinden yapılan açıklamalarda bunun ‘dışlama’ olduğu vurgulanmıştı.

Buna karşın HDP de Kürt partileriyle temaslar kurarak partiler arası “birliğin” önemine dikkat çekmişti.


Gazete Karınca
Previous post
Merkez Bankası'ndan 'döviz' hamlesi geldi, kurda değişim olmadı
Next post
BİR SERGİ | "Böyle olacağını bilmediğimiz de bir o kadar kesin"