Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: HDP’nin barajı aşması lazım; sivil bir anayasa yapacağız

Kılıçdaroğlu: HDP’nin barajı aşması lazım; sivil bir anayasa yapacağız

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin “HDP’nin barajı aşması ve parlamentoda olması lazım” dedi ve yeni bir sivil anayasa yapacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

24 Haziran erken seçimlerine ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, partisinin ikinci tur stratejisini ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim barajını aşıp aşamayacağına değindi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kazanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığında birinci turda Muharrem beyin alacağını düşünüyorum. Ben ikinci tur için diye düşünüyordum ama sahada gördüğü ilgi, vatandaşla arasında kurduğu diyalog, sevecenlliği giderek artıyor, toplumun gözünde güven veren imaj çiziyor dolayısıyla ikinci tura kalsa dahi alacaktır” dedi.

İkinci tur stratejisi

Kılıçdaroğlu’na ikinci tur stratejisiyle ilgili soru da yöneltildi. CHP lideri, Muharrem İnce’nin ikinci tura kalamaması durumunda, Erdoğan karşısındaki adayı destekleyeceklerini söyledi.

Parlamento seçimleri

“Parlamentoda çağunluğu alırız” da diyen Kılıçdaroğlu, HDP’nin baraj sorunu yaşayıp yaşamayacağına ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi:

“Kamuoyuna yansıyan anketler barajı aşabileceği görülüyor. HDP’nin barajı aşması ve parlamentoda olması lazım. Yüzde 1 oy alsa dahi bir partinin en azından genelbaşkanının parlamentoda olmasını isteriz biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Siyasetin ana yeri TBMM’dir.”

Kılıçdaroğlu, sivil bir anayasa yapacaklarını da dile getirdi:

“Bildirgemizin açıklandığı gün söylemiştim, biz ayrıca bütün etkenlerden arınmış herkesin bağımsız iradesiyle bir araya geldiği bir sivil anayasa yapacağız. Böylece bu ülkeye demokrasi, özgürlükle nasıl gelirmiş, sosyal devlet nasıl olurmuş, insanın yoksulluğu nasıl sömürülemezmiş, insana nasıl değer verilirmiş, işi, aşı nasıl vereceğiz, geleceğin Türkiye’si nasıl inşa edeceğiz inşallah 25 Haziran’da Türkiye bunların tamamını daha geniş ve yetkili olarak anlatacağız bütün Türkiye’ye ve dünyaya.”

Previous post
Erken seçime son 27 gün: Neler oluyor, adaylar ne diyor?
Next post
Fransa'da bir yılda bir milyon kişi sigarayı bıraktı