Ana SayfaGüncelKudüs mitinginde Erdoğan’dan “Kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz” itirafı

Kudüs mitinginde Erdoğan’dan “Kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz” itirafı

HABER MERKEZİ – İsrail’in protestoda bulunan 62 Filistinliyi öldürmesi ve binlercesini yaralaması sonrası Yenikapı’da Kudüs için miting düzenlendi. Mitingde konuşan MHP lideri Bahçeli, ABD ve İsrail’in tutumunu eleştirerek ‘her zilleti yenecek kudrete sahip olanın’ Cumhur İttifakı olduğunu savunurken, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz” açıklamasında bulundu. ABD, BM’ ve İsrail’e tepki gösteren Erdoğan, “Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararı sonucu Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği 14 Mayıs’ta Kudüs’te açılmıştı.

Filistinliler’in İsrail devletinin 1948 yılında bağımsızlığını ilan etmesi ve ertesinde evlerini terk etmeye zorlandıkları 15 Mayıs Nakba (Felaket) Günü’nü anmak amacıyla düzenleyeceği gösterilerin öncesine denk gelen açılış sırasındaki protestolara gerçek mermilerle saldıran İsrail güçleri, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinliyi öldürmüştü.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin saldırısı sonucu en az 62 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2700 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek için bugün İstanbul Yenikapı’da “Zulme Lanet, Kudüs’e Destek” adıyla miting düzenlendi.

Bahçeli’den ‘Cumhur İttifakı’ çıkışı

Mitinge TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul’da bulunan yabancı temsilcilerin yanı sıra Cumhur İttifakı içerisinde bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ve BBP lideri Mustafa Destici katıldı.

Mitingde konuşan Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, ABD’nin Büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararına “Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü büyük bir azimle devam ettirmektedir. ABD Başkanı Trump büyük bir yanlışın içerisindedir” sözleriyle tepki göstererek tüm dünyaya seslendiklerini söyledi.

Mitingde Kahraman, Yıldırım’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP lideri Erdoğan da konuşma gerçekleştirdi.

Bahçeli, Kudüs için düzenlenen mitingde ‘her zilleti yenecek kudrete sahip olanın’ “Cumhur İttifakı” olduğunu savundu:

“Biz insafımızı kaybetmedik. İrademizi rehin vermedik. İslami, milli ve manevi değerlerimize gölge düşürmedik. Karmaşa çoğaldıkça kıvrılıp içinden geçebileceğimiz çatlakların da çoğalabileceğine inanayoruz. Derin uykuya dalan ahlakı sallayıp kaldırmalı, feci komaya giren adaleti dürtüp, ayaklandırmalıyız. İnanıyorum ki Türk ve Türkiye sevdalıları olduğu müddetçe şeytani planlar kazanamayacaktır. Karamsar olmayın. Yılgınlık göstermeyin. Cumhurun ittifakı, ruhu, her zilleti yenecek kudrete sahiptir.”

MHP lideri ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır için “Malum o İslam ülkeleri kaçak güreşiyor. Cılız kınama mesajları ile durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz

Erdoğan ise yaptığı konuşmada ABD’nin büyükelçiliği taşıma kararını eleştirdi, karar sonrası BM’yi ‘sessiz’ kalmakla suçladı ve ”Biz Müslümanlar kınamakta başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Reis bizi Kudüs’e götür” sloganlarına “Yakındır inşallah” yanıtı veren Erdoğan, tüm ülkelere Filistin için yardım kampanyasında bulunma çağrısı yaptı.

Erdoğan devamla şu sözleri kaydetti:

“Gelin ayaklarımızdaki Kudüs gücüyle bu zulme karşı hep birlikte yürüyelim. Ama bu yürümeye sürekli olarak devam edelim. Ve birileri bu yürüyüşü görsün. Çünkü Müslümana umutsuzluk yakışmaz. Tüm Müslümanlara diyoruz ki: Gelin bilirlik olalım. Zalimlerin karşısına tek yürek, tek bilek olarak çıkalım. Üzerimizdeki ölü toprağını Kudüs meselesine sahip çıkarak atalım. Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir. Nöbeti almaya hazır mıyız?”

AKP ve MHP ‘Türkiye-İsrail anlaşmaları iptal edilsin’ önergesini reddetmişti

Meclis’te Kudüs için düzenlenen özel oturumda üç partinin Kudüs katliamına karşı ortak bildiri yayımlanmasının ardından Türkiye’nin İsrail’le yaptığı anlaşmalarını iptalini isteyen önerge Meclis’e sunulmuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, CHP ve HDP vekillerinin sunduğu önergenin reddedildiğini bildirmişti.

Şeker, Mavi Marmara Anlaşması dahil İsrail ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesi önerisinin reddini “AKP İsrail ile anlaşmaya devam dedi” sözleriyle duyurmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
BM Özel Raportörü: İsrail'in Gazze'de yaptıklarının 'savaş suçu' olduğunu belirtmek zorundayım
Sonraki Haber
📸 | Şili’de üniversitelerdeki cinsiyetçiliğe karşı kadınlardan protesto: "Yeter!"