Ana SayfaManşetKulis: HDP cezaevinden iki siyasetçiyi aday gösteriyor

Kulis: HDP cezaevinden iki siyasetçiyi aday gösteriyor

HABER MERKEZİ – HDP’de cezaevindeki hangi isimler aday gösterilecek? Partinin kulislerine göre iki isimden biri DTK Eş Başkanı Leyla Güven, bir diğer isim ise HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu.


Haber: Çağdaş Kaplan


24 Haziran’da düzenlenecek seçimlere 40 gün kala merak edilen konulardan birisi de partilerin milletvekili aday listeleri.

9 vekili cezaevinde olan, 11 vekilinin ise milletvekilliği düşürülen HDP’de de cezaevindeki hangi isimlerin aday gösterileceği merak konusu.

Birçok HDP’li vekil kesinleşmiş cezaları nedeniyle bu dönem aday olamayacak. Ancak partinin kulislerine göre bu dönem aday gösterilecek iki isim var.

Güven ve Hamzaoğlu

Bu isimlerden biri Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven. Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna karşı yaptığı açıklamalar nedeniyle 31 Ocak’ta tutuklanan Güven, hakkında Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada  “örgüt kurmak ve yönetmek”, “örgüt propagandası” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanıyor.

Kulislere göre partinin cezaevinden aday göstereceği bir diğer isim ise Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu. HDP 3. Büyük Kongresi öncesi 9 Şubat günü yapılan operasyonla gözaltına alınan Hamzaoğlu, 17 Şubat’ta tutuklanmıştı.

Liste önümüzdeki hafta açıklanacak

HDP aday adaylığı başvurularını 8 Mayıs’ta sonlandırmıştı. HDP’nin aday listelerini ise önümüzdeki hafta başında açıklaması bekleniyor.

HDP 4 Mayıs’ta da cumhurbaşkanı adayı olarak Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ı aday göstermişti.

Previous post
Ahmet Hakan Barış Atay'ı hedef gösterdi, insanlar Tahir Elçi’yi hatırlattı
Next post
UNICEF: Suriye'den Gazze'ye tüm dünyada yüzlerce çocuk öldürüldü