Ana SayfaGüncelListeye alınmadı, dokunulmazlığı kalkacak: CHP’li Erdem hakkında 22 yıl hapis istemi

Listeye alınmadı, dokunulmazlığı kalkacak: CHP’li Erdem hakkında 22 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Liste dışı kalarak milletvekili aday listesine giremeyen CHP milletvekili Eren Erdem hakkında 22 yıl hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında Gülen Cemaati’ne yardım ettiği iddiası ile 22 yıl hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianame bugün mahkeme tarafından kabul edildi.

CHP’li vekil kararı, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’ya gitmek isterken öğrendi. Erdem, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında koyulan yurt dışı çıkış yasağına istinaden İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan geri çevrildi.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Erdem, “Listede adım olmayınca bu karar alındı. Genel Merkez bunun böyle olacağını biliyordu” ifadelerini kullandı:

“Zaten Almanya’da evim var. 15-20 günde bir Almanya’ya gidip geliyorum. Bu ziyarette PM toplantısından önce planlanmış bir ziyaretti. Seçim kampanyalarına başlamadan önce Almanya’daki işlerimizi halletmek için eşimle beraber planlamıştık. Ancak havalimanında yurtdışına çıkış yasağı tarafıma tebliğ edildi. Listede adım olmayınca bu karar alındı. Genel Merkez bunun böyle olacağını biliyordu.”

Erdem, CHP MYK’sinde belirlenen milletvekili adayları listesinde yer almamıştı. İki dönemdir CHP’den milletvekili olan Erdem’in dokunulmazlığı 25 Haziran’da kalkıyor.

‘Erdem, Yarkadaş ve Şeker yeniden aday listesinde’ iddiası

Eren Erdem hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından Erdem’in CHP aday listesine girdiği iddia edildi.

Habertürk’ten Sevilay Yılman, parti içindeki itirazlar sonucu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eren Erdem, Barış Yarkadaş ve Ali Şeker’i “yeniden seçilecek şekilde” aday listesinde yer verdiğini öne sürdü.