Ana SayfaKadınMahkeme ‘rıza’ iddiasını kabul etmedi: Bir kadına cinsel saldırıda bulunan taksici hakkında 28 yıl hapis istemi

Mahkeme ‘rıza’ iddiasını kabul etmedi: Bir kadına cinsel saldırıda bulunan taksici hakkında 28 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da mahkeme, aracına binen bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan taksici Hüseyin K.’nin, ‘kadının rızası vardı’ şeklindeki iddiasını kabul etmeyerek, taksici hakkında 28 yıl 6 ay hapis istemi ile dava açtı.

İstanbul’da 39 yaşındaki bir kadın, Nişantaşı’nda bindiği taksinin şöforü Hüseyin K. tarafından rızası dışında Kemerburgaz’a götürülerek cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Kadın, ertesi gün polise başvurarak taksiciden şikayetçi oldu.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre polis yaptığı soruşturma sonunda Hüseyin K.’yı yakalayarak gözaltına aldı.

Hüseyin K. ifadesinde kadın ile onun ‘rızası’ ile birlikte olduğunu iddia etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, taksicinin “rızası var” savunmasını, kadının alkollü olduğunu da belirterek “Rızası bile olsa yoğun alkol kullanımı nedeniyle geçerli bir rıza olamaz” diyerek kabul etmedi.

Saldırgan hakkında 28 yıl hapis istemi

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, taksicinin “Beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzdan faydalanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı” ve “Cebir tehdit veya hile kullanarak cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarını işlediği ifade edildi.

Hüseyin K. hakkında 28 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kabul etmesi üzerine taksici Hüseyin K. hakkında dava açıldı.