Ana SayfaGüncelMedyada ‘tek sesliliğe’ karşı protesto: #KapatGitsin

Medyada ‘tek sesliliğe’ karşı protesto: #KapatGitsin

HABER MERKEZİ – Seçim süreci boyunca medyada muhaliflere yer verilmemesine tepki gösteren izleyiciler, sosyal medya üzerinden “#KapatGitsin” etiketiyle medyada ‘tek sesliliği’ protesto ediyor.

Seçim süreci boyunca muhalif olan partilerin adaylarına medyada yer verilmemesi sosyal medya üzerinden #KapatGitsin etiketiyle protesto ediliyor.

Medyada ‘tek sesliliğe’ karşı başlatılan kampanyada kullanılan etiket Türkiye gündeminde birinci sırada yer alırken, dünya gündeminde de ikinci sırada yer alıyor.

Haziran Hareketi tarafından başlatılan “Öyleyse #KapatGitsin” başlıklı kampanya için yayınlanan duyuru şöyle:

“Türkiye AKP-MHP eliyle baskın bir seçime giderken medyada tek seslilik hakim kılınmaya çalışılıyor. AKP medyanın yüzde 96’sını kontrol ediyor. Televizyonlar tek bir adayın propaganda araçlarına dönmüş durumda. Göstermelik birkaç haber hariç cumhur ittifakının adayları dışındaki sesleri duymak imkansız. Referandumda bu ülkenin en az yarısının oy verdiği hayır seçeneği nasıl yok sayıldıysa şimdi de tamam diyenlerin sesi kısılıyor.

Öyleyse tamam. Bu ülkede üreten, düşünen, emek ile geçinen vergisini ödeyen milyonlarız. Gücümüzün farkındayız. İktidardan rant kapma telaşı ile susturulmuş, havuza atlamış patronların televizyonlarına gücümüzü gösteriyoruz. 18 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00’de milyonlar olarak havuz televizyonlarını kapatıyoruz. Bu ülkede milyonların siyasi tercihlerini yok saydınız madem tamam kapatıyoruz.”

TRT’den Cumhur İttifakı’na 38 saat, HDP ve SP’ye 0 dakika

Türkiye’nin kamu yayıncılığı yapmakla görevlendirilen tek yayın kuruluşu TRT’nin, erken seçim ilanının yapıldığı 17 Nisan ile 6 Mayıs tarihleri arasında HDP ve Saadet Partisi’ne ekranda bir saniye bile yer vermediği ortaya çıkmıştı.

RTÜK araştırmasında İYİ Parti’nin TRT ekranlarında sadece 9.5 dakika yer alabildiği, ana muhalefet partisi CHP’ye ise ayrılan sürenin 3 saat 4 dakika 28 saniye olarak hesaplandığı bildirilmişti.

Öte yandan TRT ekranlarında CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için 6 Mayıs’a kadar 27 dakika 20 saniye yayın yapılırken, İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener’e ayrılan süre ise 9.5 dakika olmuştu.

Böylelikle muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarına TRT ekranlarında söz konusu dönemde yaklaşık 37 dakika yer verilmiş olduğu kaydedilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
📸 | Şili’de üniversitelerdeki cinsiyetçiliğe karşı kadınlardan protesto: "Yeter!"
Sonraki Haber
37 gün kala: Erken seçimlere giderken adaylar ne diyor, neler oluyor?