Ana SayfaGüncelODTÜ Rektörlüğü’nden Onur Haftası ve Yürüyüşü’ne engel

ODTÜ Rektörlüğü’nden Onur Haftası ve Yürüyüşü’ne engel

HABER MERKEZİ – ODTÜ Rektörlüğü,  LGBTİ+ Dayanışması’nın düzenleyeceği Onur Yürüyüşü’ne izin vermeyeceklerini açıkladı.

ODTÜ Rektörlüğü, LGBTİ+ Dayanışması’nın 7-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlemeyi planladığı Onur Haftası ve Yürüyüşü öncesi tüm öğrencilere “etkinliklere izin verilmeyecektir” yazılı bir mail gönderdi.

Rektörlük açıklamasında etkinliğe izin verilmemesinin gerekçesini şöyle açıkladı:

“Sosyal medyada kendilerini ‘ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ olarak tanıtan grup, ilgili Yönerge kapsamında kurulmuş bir topluluk değildir. Dolayısıyla söz konusu grup tarafından 7-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan etkinlikler tamamen bu çerçevenin dışındadır.”

Rektörlük, Ankara Valiliği’nin 18 Kasım 2017’de ilan ettiği süresiz “LGBTİ+ etkinlik yasağına” da değinerek, “İdari makamlar tarafından 18 Kasım 2017’de duyurulan LGBT etkinliklerine yönelik süresiz yasak kapsamında söz konusu etkinliklere izin verilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

‘Rektörlük’ten geri dönüş alamadık’

Kaos GL’den Yıldız Tar’a konuşan ODTÜ LGBTİ+Dayanışması’ndan Özgür, Rektörlük ile Yürüyüş’e ilişkin görüşme yaptıklarını ve bu esnada olumlu bir izlenim edindiklerini belirtti.

Ardından ise bu maili aldıklarını söyleyen Özgür, “Acil görüşme talep ettik Rektörlük’ten tekrar. Ancak geri dönüş alamadık” dedi.

Özgür ayrıca ODTÜ’deki diğer toplulukların kendilerine destek mesajlarını attığını belirterek “Bu yasak sürecini dayanışma ile aşmayı umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.