Ana SayfaDünyaÖldürülen Filistinlilerin anısına: AB Konseyi önünde 4 bin 500 çift ayakkabıyla çağrı

Öldürülen Filistinlilerin anısına: AB Konseyi önünde 4 bin 500 çift ayakkabıyla çağrı

HABER MERKEZİ – Belçika’nın başkenti Brüksel’de son on yılda İsrail tarafından öldürülen her bir Filistinlinin anısına birer çift ayakkabı bırakıldı. Ayakkabıların bırakıldığı meydanda yer alan pankartta ise “426.970 AB vatandaşı şöyle diyor: Filistinlilerin canı değerlidir” ifadeleri yer aldı.

İsrail devletinin bağımsızlığını ilan etmesi sonrası evlerini terketmeye zorlandıkları 15 Mayıs Nakba (Felaket) Günü’nü anmak amacıyla gösteri düzenleyen Filistinliler’den onlarcası hayatını kaybetmiş, binlercesi de yaralanmıştı.

ABD’nin Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’te açtığı güne denk gelen gösterilerde hayatını kaybedenlerle birlikte son on yılda İsrail tarafından öldürülen Filistinli sayısı 4 bin 500’e yükselmişti.

Online aktivist ağı Avaaz üyeleriyse Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Jen Rey Meydanı’na son on yılda öldürülen her bir Filistinli için birer çift ayakkabı bıraktı.

Gazze’nin de gündeminde olduğu toplantı için bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) dışişleri başkanlarını karşılayan da Avrupa halklarının bağışladığı 4 bin 500 çift ayakkabı oldu.

Ayrıca ayakkabıların bırakıldığı meydanda yer alan pankartta ise “426.970 AB vatandaşı şöyle diyor: Filistinlilerin canı değerlidir” ifadeleri yer aldı.

AB’ye çağrı

Telesur’un haberine göre Filistinlilerin durumuna ilişkin açıklama yapan Avaaz Kampanya Yöneticisi Christoph Schott, “Bugün Filistin’de yaşananlar modern günümüzün apartheid’ıdır” diye konuştu.

Schott, AB hükümetlerine şu çağrıda bulundu:

“Avrupa genelindeki vatandaşların hükümetlerimize net bir mesajı var: Filistinlilerin canı bizim için değerli ve sizin için de değerli olması gerekiyor. İsrail’in en büyük ticaret ortağı ve siyasi müttefiki olan Netanyahu hükümetine şiddetin durması gerektiğinin net bir sinyali vermek bizim ahlaki sorumluluğumuzdur.”


Karınca Dış Haberler


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
54 yıldır kapalıydı: Büyükada Rum Yetimhanesi restore edilecek
Sonraki Haber
Gözaltına alınan Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan serbest bırakıldı