Ana SayfaGüncelÖzgürlükçü Demokrasi iddianamesi: Her gazetecilik faaliyeti ‘suç’, her çalışan ‘suçlu’

Özgürlükçü Demokrasi iddianamesi: Her gazetecilik faaliyeti ‘suç’, her çalışan ‘suçlu’

HABER MERKEZİ – Kayyum atanan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin 6’sı tutuklu 14 çalışanı hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede gazetedeki editör, yazıişleri müdürü, imtiyaz sahibi, idari ve mali sorumlu olmak üzere her çalışan suçlanıyor.

Kayyum atanan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin 6’sı tutuklu 14 çalışanı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Uygur Kaan Arısoy tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İçerisinde gazetenin İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ve gazetenin Yazıişleri Müdürü İshak Yasul’un da bulunduğu 14 gazeteci için “Örgüt üyeliği”, “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgütlerin yayınlarını basmak veya yayınlamak” suçlamaları yöneltildi.

Haklarında iddianame hazırlanan gazeteciler şunlar: Davut Uçar, Ersin Çaksu, Fırat Benli, Günay Aksoy, Hicran Urun, İhsan Yaşar, İshak Yasul, Mehmet Ali Çelebi, Mizgin Fendik, Önder Elaldı, Pınar Tarlak, Ramazan Sola, Reyhan Hacıoğlu, Yılmaz Yıldız.

İddianamede, 6 kişi için yakalama kararı bulunurken, Fatma Tandoğan, Gülşen Koçuk, Nedim Demirkıran, Hasan Alma ve Mehmet Beyazit hakkında “Kavuşturmaya yer olmadığına” karar verildi.

67 sayfalık iddianamenin 52 sayfalık bölümünü Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 20 Ocak’tan sonra sayfalarında yer vermiş olduğu haberler oluşturdu.

MA’dan Yasin Kobulan’ın haberine göre iddianamede, gazetenin Ocak ayından itibaren yaptığı yayınlarda “Özellikle kamuoyunda ‘Zeytin Dalı Harekatı’ olarak bilinen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin PKK/KCK bölücü terör örgütüne ve örgütün Suriye uzantılarına yönelik Afrin’de yürütmekte olduğu meşru operasyonlarla ilgili örgütün lehine, devletimiz aleyhine yalan haberlerle olumsuz bir algı oluşturmak amacıyla rutin ve sistematik şekilde terör örgütü propagandasının yapıldığı” iddiası ileri sürüldü.

Salih Müslim’in telefon numarası suçlama konusu

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin devamı niteliğinde olduğu iddia edilen iddianamede, gazetenin editör, yazıişleri müdürü, imtiyaz sahibi, gazete dağıtımcısı, idari ve mali sorumlu olmak suçlama konusu yapıldı.

Gazetenin editörlerinden tutuklu Hicran Urun ile ilgili olarak iddianamede, telefonunda kendisinin yönetmenliğini yaptığı “Sur: Ax u Welat” isimli belgeselinin yer alması suçlamalar arasında yer aldı.

Özgürlükçü Demokrasi’nin Ortadoğu sayfası editörlerinden Mehmet Ali Çelebi’nin telefonunda Salih Müslim ve Zuhad Kobani’nin telefon numaralarının yer alması ise “dolayısıyla şüphelinin belirtilen terör örgütü liderleriyle doğrudan irtibatlı olduğu” şeklinde değerlendirildi.

Gazetenin idari işlerinden sorumlu Davut Uçar’ın mali ve idari işlerle ilgilenmesi de suçlama konusu yapıldı.

Previous post
Instagram’a ‘sessize alma’ özelliği geliyor
Next post
Tüketici güveni yılın en düşük seviyesinde