Ana SayfaGüncelRektör İbiş kapatmıştı: Mülkiye İnsan Hakları Merkezi yeniden açıldı

Rektör İbiş kapatmıştı: Mülkiye İnsan Hakları Merkezi yeniden açıldı

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in talimatıyla kapatılan İnsan Hakları Merkezi, Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen törenle yeniden açıldı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (Mülkiye) faaliyet yürütürken, Rektör Erkan İbiş’in talimatıyla 2017’nin Kasım ayında kapatılan İnsan Hakları Merkezi yeniden açıldı.

Mülkiyeliler Birliği’ne düzenlenen etkinliğe, fakültede görev yapmış emekli akademisyenler ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenlerin yanı sıra, insan hakları savunucuları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Demirkent, Merkez kapatıldığın yeniden açma sözü verdiklerini belirterek, “Verdiğimiz sözün ilk adımını şimdi atıyoruz” dedi.

Mülkiye’nin tasfiye sürecine girdiğini söyleyen Demirkent, üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini dile getirdi.

Tutuklu siyasetçilerden mesaj

Daha sonra etkinliğe katılmayan milletvekilleri, akademisyenlerin ve cezaevinde tutulan siyasetçilerin mesajları okundu.

Kandıra Cezaevi’nde tutulan Figen Yüksekdağ ve Aysel Tuğluk’un ortak mesajında şöyle denildi:

“Mülkiyeliler Birliği ve İnsan Hakları Merkezi’nin sevgili emekçileri, Türkiye’de bir ülkede hak mücadelesi yürütmek her zaman zorlu bir o kadar da önemli olmuştur. Darbelere, ihraçlara direnen onurlu tarihiyle İnsan Hakları Merkezi’ne yeni yerinde de başarılar dileriz.”

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da davet edildiği açılışa bir mesaj gönderdi.

Demirtaş davete “Şu sıralar Ankara’da değilim ama gelmeye çalışacağım” diye yanıt verdi.


Kaynak: MA