Ana SayfaGüncelResmen: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

Resmen: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

HABER MERKEZİ – CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, milletvekillerinin oy birliğiyle aldığı kararla partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendi.

24 Haziran’da yapılacak erken seçimde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı belli oldu.

CHP’nin kapalı grup toplantısında Yalova Milletvekili Muharrem İnce, oy birliğiyle aday olarak belirlendi.

İnce aday olarak belirlenmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, “Her şey güzel olacak demiştim” dedi.

Ayrıca sabah saatlerinde ailesiyle birlikte çektiği selfie’yi Twitter hesabından paylaşan İnce, “Biz hazırız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu duyurdu

Muharrem İnce’nin ismini resmen açıklayan isim ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’ndaki aday tanıtım toplantısına, İnce ile birlikte katılan Kılıçdaroğlu, İnce’nin adını partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklarken takdimi şöyle yaptı:

“Vicdani hür nesilleri kim yetiştirecek, öğretmen. Bu sorunları çözmek için bir öğretmen sorunları çözmek istiyor. Çaba sarf etmek istiyor. Muharrem İnce, eski bir öğretmen. Gel buraya Muharrem İnce.”

Kılıçdaroğlu ayrıca “12 Eylül’ün getirdiği yüzde 10 barajını kaldırmak, darbe hukukunu sıfırlamak için her partinin katıldığı sıfır baraj ittifakını istiyoruz. Ülkede kimlik, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılmasın diye ittifak yapmak istiyoruz” dedi.

İnce: 24 Haziran’da Fetret Devri bitecek

Kürsüye çıkan Muharrem İnce ise “24 Haziran’da herkesin cumhurbaşkanı olacağım” dedi ve CHP rozetini çıkardı.

Konuşmasında “24 Haziran’da Fetret Dönemi bitecek” diyen İnce’nin açıklamaları şöyle:

“24 Haziran’da Allah’ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP’lilerin değil, 80 milyonun, AK Partililerin, MHP’lilerin, HDP’lilerin, SP’lilerin, sağcıların, solcuların, Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin herkesin cumhurbaşkanı olmak için, 39 yıl CHP’nin rozetini taşımış birisi olarak tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım. Ve rozetimi size emanet ediyorum.

“Kim kendi çocuklarını düşünüyor, kim milletin çocuklarını düşünüyor? Türkiye tıpkı 1402’deki gibi fetret devri yaşadı. 24 Haziran’da fetret devri bitiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olmaz. Cumhurbaşkanı tektir. Şimdi bana ‘Senin tecrüben yeter mi devleti yönetmeye’ diyor. Tecrübeye bakarsa siyasettte ondan kıdemliyim. Askere gitseydik eğer ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu.”

Muharrem İnce ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na adaylığı için teşekkür etti ve “Kendisine karşı aday olmuş, onu eleştirmiş birisini cumhurbaşkanı adayı yapmak her baba yiğidin harcı değildir” dedi.

Adaylık afişleri

Foto: Hürriyet

Muharrem İnce’nin ismi, dün CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici tarafından net bir şekilde dile getirilmişti. Adaylık için adı geçen Kesici, İnce’ye tebriklerini iletmişti.

Bunun ardından İnce’nin adaylık afişleri de ortaya çıkmıştı.

Previous post
ABD: Afrin'de yerinden edilen sivillerin evlerine dönmesine izin verilmiyor
Next post
Twitter'dan tüm kullanıcılarına çağrı: Şifrelerinizi değiştirin