Ana SayfaDünyaReuters görüntüledi: “ABD üç ay önce Minbiç’te üs kurdu, Fransız askerleri de var”

Reuters görüntüledi: “ABD üç ay önce Minbiç’te üs kurdu, Fransız askerleri de var”

HABER MERKEZİ – Reuters’a konuşan bir DSG yetkilisi ABD’nin üç ay önce yani Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunun hemen ardından Minbiç’te üs kurduğunu açıkladı. Üste Fransız askerlerinin de bulunduğunu belirtiliyor.

Türkiye’nin Suriye’deki Minbiç bölgesine yönelik operasyon düzenleyeceği yönündeki açıklamalarına karşın ABD’nin üç ay önce bu bölgede askeri üs kurduğu duyuruldu.

Açıklama Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Minbiç Askeri Konseyi Sözcüsü Şarfan Derviş’ten geldi.

BBC Türkçe’nin Reuters’a dayandırdığı habere göre Sözcü Derviş, üssün Türkiye’nin Afrin’e yönelik harekât başlatmasının hemen ardından kurulduğunu ve burada Fransız askerlerinin de bulunduğunu aktardı.

ABD ve Fransız askerlerinin DSG ile Türkiye destekli silahlı gruplar arasındaki cephe hattında devriye gezdiğini belirten Sözcü, “Afrin’deki Türk saldırısı ve Minbiç’e yönelik Türk tehditlerinin artmasıyla, koalisyon güçleri sınırı gözlemlemek ve korumak için bir üs kurdu” dedi.

Ayrıca Reuters haber ajansı için çalışan bir fotoğrafçı, üssün görüntülerini de çekti.

Foto: Reuters

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e yönelik harekâtın ardından YPG’ye bağlı güçlerin bölgeden sürülmesinden sonra, birçok kez Minbiç’in de hedef alınabileceğini söylemişti.

Previous post
Operasyon sürerken: IŞİD lideri Bağdadi, DSG’nin kuşatmasındaki bölgede mi?
Next post
İnce: Erdoğan ile bu akşam görüşeceğiz