Ana SayfaGüncelSaadet Partisi seçim beyannamesini açıkladı

Saadet Partisi seçim beyannamesini açıkladı

HABER MERKEZİ – Partisinin ‘seçim beyannamesi’ni açıklayan Saadet Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, ilk icraatlerinin vergi yükünü hafifletmek olacağını söyledi ve Kürt sorununu “sadece güvenlik eksenli mücadeleden ziyade sosyal, kültürel, siyasi, psikolojik, ekonomik alanlardaki reformlarla” çözeceklerini kaydetti.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, “Türkiye Vizyonu” başlığıyla partisinin 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin ‘seçim beyannamesi’ni açıkladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Salonu’nda konuşan Karamollaoğlu, 24 Haziran seçimleri için “uçurumdan önceki son çıkış” olarak nitelendirdi ve ilk icraatlerinin vergi yükünü hafifletmek olacağını söyledi.

Türkiye’nin sorunlarını ‘OHAL, farklı ve muhalif seslerin susturulması, kurumların yıpratılması, ekonomi, adalet sistemi, dış politika, eğitim ve aile yapısının bozulması’ şeklinde sıralayan Karamollaoğlu, şu vaatlerde bulundu:

  • Şeffaflık ve hesap verebilirlik olacak
  • Vatandaşın bilgisine ulaşamadığı hiçbir ihale, sözleşme olmayacak
  • Güçlü iç ve dış denetim mekanizmaları kurulacak
  • Kutuplaşmaya fırsat verilmeyecek
  • Yargı tarafsızlığı sağlanacak
  • Kuvvetler ayrılığı tesis edilecek
  • Üniversitelerde siyasi baskıdan uzak bir idari yapı kurulacak, YÖK kalkacak
  • Asgari ücret yoksulluk sınırının üzerinde olacak

Kürt sorununun çözümü için “reform”

Karamollaoğlu ayrıca Kürt sorununu “sadece güvenlik eksenli mücadeleden ziyade sosyal, kültürel, siyasi, psikolojik, ekonomik alanlardaki reformlarla” çözeceklerini kaydetti:

“Türkler ve Kürtler bir vücudun azaları gibidir. Aslına bakılırsa Türk’ün Kürt diye, Kürt’ün Türk diye bir meselesi yoktur. Mesele milletimizde değildir. Mesele bu milleti bölmeye, ayrıştırmaya çalışan yaklaşım ve politikalardadır. Kürt Meselesinin çözülememiş olması hak, adalet, ahlak, ekonomi, eğitim, güvenlik gibi birçok alanda ortaya konan yanlış anlayış ve yapılan ihmallerin ortak sonucudur. Dolayısıyla yaşanan eksiklikleri bir bütün halinde ele almadan Kürt Meselesinde çözüme ulaşmak mümkün olmayacaktır. Saadet iktidarında bu meseleyi sadece güvenlik eksenli mücadeleden ziyade sosyal, kültürel, siyasi, psikolojik, ekonomik alanlarda topyekûn yapacağımız reformlarla çözeceğiz”

Previous post
Muharrem İnce: 3B’yi 3Y ile sağlayacağız
Next post
HDP eş başkanları İstanbul ve İzmir'den seslendi: 80 değil, 180 vekil ile geliyoruz