Ana SayfaMedya#SansürüYeniyoruz diyen gazeteciler seçim sürecinde Tele-1’de

#SansürüYeniyoruz diyen gazeteciler seçim sürecinde Tele-1’de

HABER MERKEZİ – Erken seçim sürecinde ‘dayanışmayı büyütmek’ ve ‘sansürü yenmek’ için bir araya gelen gazeteciler Tele-1’de buluşuyor. Banu Güven, Ertuğrul Mavioğlu ve Eyüp Burç gibi birçok isim stüdyoda ve sahada seçimi takip edecek. Gazetemize konuşan Eyüp Burç, sürdürecekleri yayın ile ilgili olarak, “Çok sesliliğin ekranı olacağız” dedi.

24 Haziran erken seçimlerine bir aydan az bir süre kala aralarında Banu Güven, Ayşegül Doğan, Ertuğrul Mavioğlu, Hilmi Hacaloğlu, Eyüp Burç gibi isimlerin de olduğu birçok gazeteci seçim gündemini Tele-1 ekranına taşıyor.

#SansürüYeniyoruz etiketi ile dün izleyicilere seslenen gazeteciler, “sansürsüz, barajsız, engelsiz, özgür, eşit, adaletli, bağımsız, çok sesli bir seçim ekranı için” Tele-1’de buluştuklarını duyurdu.

Gazeteciler seçim süresince Tele-1 ekranlarında tartışma programları, haberler, mitinglerden izlenimler, özel röportajlar, farklı görüşler ve yorumlarla stüdyoda ve sahada seçimi takip edecek.

“Çok sesliliğin ekranı olacağız”

Eyüp Burç, sürdürecekleri yayın ile ilgili yaptığı açıklamada gazetemize şunları söyledi:

“Biz Türkiye’nin demokratik birikimine sahip gazeteciler, işlerinden atılanlar, televizyon ya da gazeteleri kapatılanlar bir araya geldik ve seçim sürecinde Türkiye’nin demokratikleşmesi için yayın yapacak bir televizyon kanalı arayışına girdik. Buna en uygun televizyonun Tele-1 olduğunu gördük. Tele-1 de çok sesliliğe önem veren bir kanal olduğundan onlarla görüştük ve sıcak baktılar” dedi.

Seçim süreci boyunca tek taraflı yayın yapanların karşısında çok sesliliğin ekranı olacağız. Diğer ekranların kapısını kapattığı partilerdeki kişilerin ekranı olmaya çalışacağız. Bu seçim sürecinde halka sadece bir taraf değil birçok tarafın olduğunu göstermeye çalışacağız. Yapacağımız yayınlar ile seçimi tartışıp değerlendireceğiz. Bu dayanışma ile anaakıma evrilecek bir seçim ekranı yaratmak istiyoruz.”

Kimler var?

“Gazeteciler Tele-1’de buluşuyor, dayanışma büyüyor” sözleriyle duyurulan “Türkiye’nin Seçimi” özel yayınında bir araya gelen gazeteciler şöyle:

Banu Güven, Ayşegül Doğan, Hilmi Hacaloğlu, Ünsal Ünlü, Çilem Küçükkeleş, Eyüp Burç, Ertuğrul Mavioğlu, Kemal Can, Nevin Sungur, Kemal Özmen, Hüseyin Tahmaz, Elif Akgül, Delal Külek, Dinç Çoban.


#SansürüYeniyoruz’u sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz:

Twitter

Facebook

Instagram

Previous post
Şimşek ve Çetinkaya Londra’daydı: "Erdoğan'ın mesajları 'seçim modu'nda verildi, faiz artışı gelebilir"
Next post
"Sandıktan çıkacak sonucu değiştirmek istiyorlar"