Ana SayfaGüncelSebahat Tuncel’e 5 ay hapis cezası

Sebahat Tuncel’e 5 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’e, 2012’de katıldığı bir yürüyüş nedeniyle 5 ay hapis cezası verildi.

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı davanın duruşması Büyükçekemece 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

2012’de cezaevlerinde yapılan açlık grevi eylemlerine destek amaçlı düzenlenen yürüyüşe katıldığı için hakkında “2911 Sayılı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla dava açılan Tuncel, duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Tuncel’in avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Kısa bir savunma yapan Tuncel, “Oradaki insanların sesini duyurmak amacıyla gerçekleştirilmiş olan demokratik bir yürüyüştü. Herhangi bir şekilde polislere karşı bir direnme söz konusu olmadığı gibi asıl mağdur olan bizdik” ifadesinde bulundu.

Tuncel ve avukatı beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti ise, “2911 Sayılı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlaması ile Tuncel’e 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, 1/6 oranında indirim yaparak cezayı 5 aya indirdi ve cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.




Önceki Haber
İnce'nin ziyareti sonrası görevden alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı: İpimizi çektiler
Sonraki Haber
HDP seçim startını Edirne Cezaevi önünden verdi, Demirtaş'la görüşme engellendi