Ana SayfaÇalışma YaşamıSendikalı oldukları için işten çıkarılan Cargill işçileri eylemlerinin 37. gününde

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Cargill işçileri eylemlerinin 37. gününde

HABER MERKEZİ – Bursa’daki Cargill fabrikasında işlerinden çıkarılan Tek Gıda İş üyesi 14 işçinin başlattığı eylem bugün 37. gününde.

Bursa’da bulunan Cargill fabrikasında çalışan Tek Gıda İş üyesi 14 işçi, şekere uygulanan kota gerekçe gösterilerek işten çıkarılmıştı.

İşten çıkarıldıkları için fabrika önünde 37 gündür eylem yapan işçilere, Tek Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Akyürek ve Tek Gıda İş’in Bursa da örgütlü olduğu Coca Cola, Nestle, Erikli ile Eker fabrikasında çalışan işçilerden de destek geldi.

Evrensel’den Uğur Ökdemir’in haberine göre işçileri ziyaret eden Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, “Sendikalaştıkları için işten çıkarılan 14 arkadaşımızla birlikte bugün 37. günümüzü geride bırakıyoruz. Cargill yönetiminin almış olduğu bu karardan biran önce vazgeçmesini istiyoruz” dedi.

İşten çıkarmaları ‘sendikalaşmanın önüne engel olarak yapılmış bir hamle’ olarak nitelendiren Karlıkaya, “Bizim bu mücadelemiz ekmeğimizin, emeğimizin ve geleceğimizin mücadelesidir. Şunu herkes iyi bilsin ki bu 14 arkadaşımız iş başı yapmadığı sürece bir ay değil on ay değil mücadelemiz kazanana kadar devam edecektir” diye konuştu.