Ana SayfaEkonomiŞimşek ve Çetinkaya Londra’daydı: “Erdoğan’ın mesajları ‘seçim modu’nda verildi, faiz artışı gelebilir”

Şimşek ve Çetinkaya Londra’daydı: “Erdoğan’ın mesajları ‘seçim modu’nda verildi, faiz artışı gelebilir”

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Britanya ziyareti sonrası Londra’da yatırımcılarla toplanan Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Merkez Bankası Çetinkaya, Erdoğan’ın söylemlerini ‘seçim atmosferine’ bağladı ve Erdoğan’ın aksine faiz artırımının sinyalini verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri sonrası para politikasına daha fazla müdahil olacağını söylemesiyle doların TL (Türk Lirası) karşısında 4,92’ye yükselmesi sonrası Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Londra’daydı.

Sputnik’in Reuters ve Bloomberg’den aktardığına göre iki gün süren toplantılarda Şimşek ve Çetinkaya, yatırımcılara enflasyonun yükselişi sürdüğü takdirde Merkez Bankası’nın yeniden müdahale edebileceği mesajını verdi.

Reuters muhabirleri Karin Strohecker ve Claire Milhench’e konuşan yatırımcılar ise Şimşek ve Çetinkaya’nın ‘uzlaşmacı’ bir tutum takındığını belirterek, “Verilen mesaj, geçen hafta Erdoğan’dan işittiklerimizden farklıydı” ifadelerini kullandı.

Ancak bir yatırımcının yine de “Ekonomiye ilişkin kararlarda son sözü verenin Erdoğan olduğunu düşünmemek elde değil” dediği bildirildi.

Ayrıca Reuters’a konuşan kaynaklara göre Şimşek ve Çetinkaya Erdoğan’ın faiz ilgili açıklamalarını ‘seçim atmosferine’ bağladı ve Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin açıklamalarının ‘seçim modunda’ verilmiş mesajlar olduğunu savundu.

Şimşek: Londra temaslarımız verimli geçti

Öte yandan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile birlikte Londra’daki temaslarının verimli geçtiğini açıkladı. Şimşek, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

“Londra temaslarımız çok verimli geçti. Yatırımcı ilgisi büyük.

Mesajlarımız:

– Politika setimizi güçlendirdik

– Ekonomide yeniden dengelenme süreci başladı

– Enflasyon & cari açık ile mücadele en önemli öncelik

– Seçim sonrası yapısal reformları daha da hızlandıracağız..”

Erdoğan’ın Londra ziyareti

Resmi temaslarda bulunmak üzere Britanya’ya giden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg TV kanalına mülakat vermişti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde para politikalarına daha fazla müdahil olacağını belirten Erdoğan, Merkez Bankası’nı da “Bağımsız diye yürütmenin başının sinyallerini kenarıya koyamaz” sözleriyle hedef almıştı.

Erdoğan’ın açıklamalarından sonra artan dolar kuru, 4,92 seviyesine kadar yükselmişti.

Previous post
Erkan Baş: Barajın tek muhatabı HDP, yanında durmak gerekiyor
Next post
#SansürüYeniyoruz diyen gazeteciler seçim sürecinde Tele-1'de