Ana SayfaGüncelŞizofren hastası engelli tutukluya rapora rağmen ilaç verilmiyor

Şizofren hastası engelli tutukluya rapora rağmen ilaç verilmiyor

HABER MERKEZİ – Rize L Tipi Cezaevi’nde bulunan yüzde 80 engelli raporu bulunan şizofren hastası Mehmet Emin Okdem’in doktora götürülmediği ve ilaçlarının verilmediği belirtildi.

Rize L Tipi Cezaevi’nde 18 aydır tutuklu bulunan 32 yaşındaki Mehmet Emin Okdem, şizofren hastası ve yüzde 80 engelli raporu bulunmasına rağmen serbest bırakılmıyor.

“Örgüt üyesi olmak ve kamu malına zarar vermek” iddiasıyla 12 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan Okdem’in annesi Bahar Okdem, yaptıkları haftalık telefon görüşmesinde oğlunun doktora götürülmediğini söylediğini aktardı.

MA’ya konuşan anne Okdem, oğlunun ilaçlarının da verilmediği belirtti.

Oğlunun zorunlu askerliğini yapmadan önce hiçbir sıkıntısının olmadığını, askerden geldikten sonra hareketlerinin değişmeye başladığını kaydeden Okdem, bunun üzerine 5 ay Tarsus’ta, 5 ay da Mersin’de tedavi gördüğünü anlattı.

Oğlunun askerdeyken bir arkadaşlarının gözünün önünde intihar ettiği ve aldığı cezadan dolayı 7 gün çadırda tutulduğunu belirten anne Okdem, oğlunun yaşadıklarının etkisinde kaldığını söyledi.

‘Oğlum 5 yıldır evin dışına dahi çıkamıyordu’

Oğlunun daha önce Silifke M Tipi Cezaevi’nde kaldığını ve yakın olduğu için sık sık görüşe gidebildiğini belirten Bahar Okdem, 2 aydır Rize’ye götürüldüğü için görüşe gidemediklerini ifade etti.

Oğlunun tutuklanmadan önce evden dahi çıkamadığını ve cezaevinde kalabilecek bir durumda olmadığını vurgulayan Okdem, şöyle devam etti:

“Yüzde 80 engelli olan birisi nasıl örgüt üyesi olabilir. Doktor raporu olmasına rağmen Adli Tıp Kurumu (ATK), ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdi. Ama oğlum 5 yıldır evin dışına dahi çıkmazdı. Yemeğini yer, ‘kalk’ dersen kalkar o şekilde bir yaşamı vardı. Oğlum bir ara buradayken adli koğuşta tutuyorlardı. O dönem iki kez koğuştakilerin şiddetine maruz kalmıştı. Oğlumun yaşadığı rahatsızlıktan ve tedavi edilmemesinden tedirginiz. Benim oğlum cezaevinde tutulacak bir durumda değildir.”