Ana SayfaGüncelSözcü’nün başyazarı: Demirtaş, dört duvar arasında sesini nasıl duyuracak?

Sözcü’nün başyazarı: Demirtaş, dört duvar arasında sesini nasıl duyuracak?

HABER MERKEZİ – Sözcü gazetesinin başyazarı Rahmi Turan, kaleme aldığı yazısında HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim yarışında cezaevinde olmasına tepki gösterdi: “Dört duvar arasında sesini nasıl duyuracak?”

Sözcü gazetesinin başyazarı Rahmi Turan’ın kaleme aldığı, gazetenin başyazısı olan ‘Tokmak’ta, cezaevinde tutulan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’la ilgili bir çağrı yer aldı.

Turan, yazısında “Demirtaş, Edirne mahpushanesinde hapis yatıyor. Dört duvar arasında sesini nasıl duyuracak?” diye sordu.

Zincirli demokrasi olmaz!‘ başlığı ile yayımlanan yazı şöyle devam etti:

“Bir de buna ‘demokratik, âdil bir yarış’ diyorlar!

Neresi demokratik, neresi âdil bunun?

Zincirli demokrasi olur mu?

Efendim o yargılanıyormuş… Olabilir, tutuksuz yargılanamaz mı?

Madem yasalarımıza uygun şekilde ‘Cumhurbaşkanı adayı’ olmak hakkını kazandı, o zaman seçimlere de özgür olarak katılması gerekmez mi?”

Demirtaş seçim kampanyasını cezaevinden sürdürüyor

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Cezevi’nde tutuklu bulunmakta.

Yüksek Seçim Kurulu, Demirtaş’ın adaylığında hukuki bir sakınca görmedi ve adaylığını kabul etti.

Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerinde, AKP-MHP adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP adayı Muharrem İnce, İYİ Parti adayı Meral Akşener, SP adayı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek’le yarışacak.

Ancak diğer adaylardan farklı olarak Demirtaş, tutuklu bulunduğu için meydanlarda yurttaşlara seslenemiyor ve seçim kampanyasını şahsen anlatamıyor. Selahattin Demirtaş, sadece avukatları ve partisi aracılığıyla yazılı mesajlarla Cumhurbaşkanı adayı olarak sesini duyurabiliyor.